FONTOS


 








Olimpiai hírek
----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.08.04
----------------------------------------------------------------------

Czink, Kapros páros az olimpián

Az egyesben hétfőn olimpiai indulási lehetőséget szerző Czink Melinda Kapros Anikó (képünkön) oldalán párosban is indulhat az athéni teniszversenyen - tájékoztatta az MTI-t Deák Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára. A sportvezető elmondta, hogy a magyar kettős fellépésére elsősorban a sorozatos visszalépéseknek köszönhetően kerül sor, igaz, a nemzetközi szövetség döntésében mindenképpen pozitív szerepet játszott, hogy Czink egyesben is bekerült a mezőnybe. Az olimpián női egyesben három magyar játékos - Czink és Kapros mellett Mandula Petra - vehet részt, párosban pedig két magyar duó, miután Mandula Nagy Kyra partnereként már korábban biztosította helyét a játékokon. A férfiak versenyében nem lesz magyar induló

Olimpiai biztonság: mexikói vétkek

A görög hatóságok külön biztonsági eligazítást tartanak Mexikó olimpiai küldöttségének a jövő pénteken kezdődő athéni játékok előtt. Az intézkedés oka az, hogy hat mexikói újságíró egyértelműen megszegte a biztonsági előírásokat - hogy pontosan mi volt a vétkük, az nem derült ki.

Felkészülés: A görögök úgy hiszik, ez lesz minden idők legjobb olimpiája

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint a görögök többsége meg van győződve arról, hogy a jövő pénteken kezdődő athéni olimpia lesz minden idők legjobbja. A júliusban elvégzett országos vizsgálatban résztvettek több mint fele volt ezen a véleményen.
Egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint a görögök többsége meg van győződve arról, hogy a jövő pénteken kezdődő athéni olimpia lesz minden idők legjobbja. A júliusban elvégzett országos vizsgálatban résztvettek több mint fele volt ezen a véleményen.

Henin-Hardenne mégis indul

A belga Justine Henin-Hardenne bejelentette, hogy indul az athéni olimpia teniszversenyén. A világranglista éllovasa április közepe óta küszködik vírusos betegséggel, s azóta csak a francia nyílt bajnokságon indult, de címvédőként már a második fordulóban búcsúzott. A 22 éves sztár internetes honlapján azt nyilatkozta, hogy az elmúlt két hétben sokat javult az állapota, így ismét teljes erővel edzhet, ezért döntött a részvétel mellett. Henin-Hardenne tavaly nyert a Roland Garroson és a US Openen, az idén pedig a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott.

Tiago és Postiga nélkül

Sérülés miatt Tiago Mendes és Helder Postiga sem léphet pályára a portugál labdarúgó-válogatottban az athéni olimpián. Tiagót sérv kínozza, míg Postiga térdszalagproblémákkal küszködik. Helyettesüknek Joao Paulót (védő, Uniao Leira) és Hugo Almeidát (csatár, FC Porto) jelölte ki Jose Romao szövetségi edző.

Olimpia 2012: újra korrupció?

Igen komoly presztízsveszteséget jelentett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára a 2002-es téli olimpia Salt Lake Citynek ítélése körül kialakult vesztegetési botrány. Könnyen lehet, hogy a 2012-es nyári játékok kijelölésekor hasonló nehézségekkel kell szembenézni: a BBC értesülése szerint két meg nem nevezett NOB-tag kilétüket fel nem fedő újságíróknak elárulta, hogy a helyszín odaítélésekor hajlana a korrupcióra. A hírt hivatalosan nem erősítették meg, s csak reménykedni lehet, hogy nem is fogják…

Tenisz: a Czink, Kapros páros is indul Athénban

Hétfőn derült ki, hogy a visszalépéseknek köszönhetően Czink Melinda is indulhat az athéni olimpián, most pedig egyből a duplázásra készülhet. A párosok mezőnyében is sok volt ugyanis a visszalépés, ezért Czink Kapros Anikó oldalán ebben a számban is rajthoz állhat. Athénban így egyesben Mandula Petra, Czink és Kapros, párosban a Mandula, Nagy Kyra és a Czink, Kapros duó képviseli színeinket.

Merlene Ottey sokadvirágzása

Az immár hetedik olimpiájára készülő a jamaicai származású Merlene Ottey (képünkön) 11.09 mp-ces eredménnyel győzött 100 méteren a belgiumi Naimette-Xhovemontban rendezett atlétikai versenyen. Az olimpián szlovén színekben induló 44 éves sprinter négy éve nem futott ilyen jó időt. A remek eredmény ellenére saját elmondása szerint az esélytelenek nyugalmával készülődhet az ötkarikás játékokra, ahol talán még nagyobb erőbedobásra késztethetik a "sprinter nagyit" a vetélytársak.

Olimpiai falu helyett hotel városon

Nem sokkal Athénbe érkezése után a férfi és női amerikai röplabda-válogatott is elhagyta az olimpiai falut (képünkön). Az amerikai játékosok véleménye szerint a szállás nem volt megfelelő ahhoz, hogy a legjobb körülmények között tudjanak felkészülni leendő mérkőzéseikre, ezért a két csapat tagjai egy közeli hotelbe költöztek. A szervezőbizottság egyelőre nem foglalt állást az ügyben. Az előzetes hírek még arról szóltak, hogy a valaha volt legjobb olimpiai falut sikerült felépíteni a jövő pénteken kezdődő athéni játékokra.

Elmarad Rehhagel nagy futása

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem fut vasárnap az olimpiai lánggal Otto Rehhagel(képünkön) és csapata. A portugáliai futball Eb óta hőssé lett görög szövetségi kapitány és aranylábú labdarúgói Pátrában, egy 2500 méteres függőhídon vitték volna át a fáklyát. Azonban Szerafim Kotrocosz, az olimpiai szervezőbizottság egyik szóvivője szerint vasárnapig semmilyen visszajelzést nem kaptak a futballszövetségtől a felkéréssel kapcsolatban, így a feladat az ötkarikás játékokon résztvevő hellén focistákra marad.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004