FONTOS


 








Csak jövőre adják át az új Budapest Arénát
----------------------------------------------------------------------
forrás: Népszabadság 2002.09.19
----------------------------------------------------------------------



„A beruházás összköltsége jócskán meghaladja a negyvenmilliárd forintot, ezért joggal várhatjuk el, hogy a létesítmény világszínvonalú és maximálisan biztonságos legyen. Ezeket fontosabbnak tartjuk, mint a határidő betartását. Ebben az évben valószínűleg nem kerül sor az átadásra" - jelentette be Jánosi György.

Az ifjúsági és sportminiszter Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelölt társaságában tett látogatást csütörtökön az épülő Budapest Arénában. A szaktárca vezetője szerint a kivitelező Bouygues Hungária illetékeseivel történő tárgyalás függvényében január végén, vagy februárban kerülhet sor az avatásra. Eredetileg december 15-ig kellett volna elkészülnie a beruházásnak, de mint azt Skardelli György, az építészeti koncepció kidolgozója mondta, már akkor kiderült, hogy ez a határidő nem tartható, amikor véglegessé vált a csarnok környékének teljes átépítése.


Elkészült a tetőszerkezet - késik az átadás
(kép: MTI - H. Szabó Sándor)
Luc Aubin, a francia cég kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint először lesz egy protokolljellegű avatás, majd egy úgynevezett előpremier, és végül az igazi megnyitó: erre a három eseményre legkésőbb március 15-ig kerülne sor, egymáshoz közeli időpontokban, valószínűleg egy hónap leforgása alatt.

Az MTI jelentése szerint Jánosi György emlékeztetett arra, hogy kötbérrel terhelt a beruházás, a csúszás miatt vagy érvényesíti követelését az állam, vagy megpróbál kedvezőbb feltételeket kialkudni a hasznosítást illetően. Jelenleg húsz nappal rendelkezhet szabadon a minisztérium, a többiért fizetni kell. „A teljes birtokbavételig 12 esztendőn keresztül évi 3.8  milliárd forintot kell átutalni" - nyilatkozta ki a miniszter.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004