FONTOS


 








Népszerű az olimpiai aláírásgyűjtő akció

A Fidesz január 18-tól aláírásgyűjtési akciót indított a 2012-es olimpia magyarországi megrendezéséért. Több neves közéleti személyiség is támogatásáról biztosította az akciót, amelynek népszerűsítésében aktívan részt is vesznek. Az első napon Faragó Tamás és Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Güttler Károly olimpiai ezüstérmes úszó is részt vett a Mammut 2-ben tartott aláírásgyűjtésen.

Január 24-én Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is kilátogatott a bevásárlóközpontba.

Az aláírásgyűjtő akció igen sikeres, sok járókelő odament az "Olimpia 2012 aláírásgyűjtés" feliratú padhoz. A Mammut 2 bejáratával szemben Benesch Zoltán, a Fidesz-MPP második kerületi csoportjának a tagja várta az aláírókat, s érdeklődésünkre elmondta: a második kerületben, az első "gyűjtőponton" másfél hét alatt közel négyezren írták alá az íveket. "Az emberek 95%-a tudja, miről van szó, aki nem, annak elmagyarázzuk, hogy mi is a cél: az, hogy Magyarország 2012-ben olimpiát rendezzen."

A tervek szerint egymillió aláírást kíván összegyűjteni a Fidesz-MPP, s ezt a március 16-án Magyarországra látogató Jacques Rogge NOB-elnöknek adja majd át.

Az olimpia budapesti megrendezésére vonatkozó tanulmány elkészítésére a világ négy nagy tanácsadó vállalata, az Arthur Andersen, az Ernst and Young, a Price Waterhouse Coopers és a KPMG adott be pályázatot. A győztest nyílt közbeszerzési eljárással választják ki február 5-ig, az elbírálást az OPEB és az ISM munkatársaiból álló szakmai grémium végzi.

Juha Pál, [origo] 2002.01.24.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004