FONTOS


 








Az évszázad magyar sportolója: Puskás Ferenc és Egerszegi Krisztina

Levélben, faxon, e-mailben, SMS-ben szavazott a Nemzeti Sport többtízezer olvasója, s voksaik alapján Puskás Ferenc és Egerszegi Krisztina lett a nemrég búcsúzott XX. század legjobb magyar sportolója. A MOB védnökségével megrendezett szavazáson a férfiak között a legendás futballista, az ötvenes évek Aranycsapatának kapitánya, Puskás Ferenc végzett az élen, megelőzve a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázót, Balczó Andrást, s a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívót, Papp Lászlót.

A nők versengéséből az ötszörös olimpiai aranyérmes úszó, Egerszegi Krisztina került ki győztesen, mögötte a kétszeres ötkarikás bajnok kajakozó, Kőbán Rita és a 200 m-es mellúszás sydneyi legjobbja, Kovács Ágnes végzett a 2., illetve a 3. helyen.

Vasárnap este, a budapesti Iparművészeti Múzeumban került sor az ünnepélyes díjkiosztó gálára, amelyen a hazai sport- és társadalmi élet illusztris képviselői között ott volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság két magyar tagja, Schmitt Pál és Aján Tamás, a MOB elnöke, s főtitkára, valamint a Budapesten vendégeskedő Bruno Grandi és Norbert Bueche, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke, illetve főtitkára is.

Szekeres Tamás, a Nemzeti Sport főszerkesztője az MTI érdeklődésére elismerte, hogy a voksolóknak nem volt könnyű a szerencsére sok kiváló jelölt közül kiválasztani a legjobbakat. A lap munkatársainak is komoly fejtörést okozott annak az ötvenes listának az összeállítása, amelyből kikerülhettek a végső győztesek, helyezettek.

- A végeredményről, bár minden voksolás szubjektív, összességében elmondható: értenek a sporthoz lapunk olvasói - jegyezte meg a főszerkesztő.

Sporthírek, 2001.01.28.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004