FONTOS


 

A MOB elnöke újabb kihívásokat keres
A 60 éves Schmitt Pált köszöntötték



A főpolgármesteri szék lehet következő állomás
A MOB-iroda munkatársai Aján Tamás főtitkárral és Molnár Zoltán ügyvezető igazgatóval az élen szűkkörű baráti összejövetel keretében köszöntötték Schmitt Pált 60. születésnapja alkalmából.

A MOB elnöke keresetlen, baráti szavakkal mondott köszönetet a gratulációért: "Mindenekelőtt büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem. Igyekeztem előbb sportpályafutásom során, majd az életben becsülettel és tisztességgel szolgálni az országot. Hálás vagyok szüleimnek, hogy szorgalomra, tisztességre neveltek, ösztönöztek arra, hogy tanuljak, törekedjek sokoldalúan képezni magam, mert csak így állhatom meg helyem az életben. Örülök, hogy sportpályafutásom során olyan közegbe, olyan társak mellé kerültem, ahol és akiktől minden segítséget, támogatást megkaptam céljaim eléréséhez. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek nekik. Végül, de nem utolsósorban sok elfoglaltságom, megbizatásom mellett első számúnak, mindenekelőtt valónak tekintem a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztségét. Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy a nagymúltú, az egész országot megörvendeztető diadalokat aratott, a polgárok által tisztelt és világszerte megbecsült testület választott elnöke lehetek".

Befejezésül kijelentette, hogy hatvanévesen sem érzi öregnek magát, készen áll újabb és újabb kihívásokra is, így indulna a polgári erők főpolgármester jelöltjeként. Hitvallása a "pro Budapestért", s ha valóban jelölt lesz, akkor ugyanolyan lelkiismeretesen és becsületesen felkészül a választásra és a rendkívüli feladatra, mint versenyzőként az olimpiai játékokra.

VD, Nemzeti Sport 2002.05.14




SCHMITT PÁL

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Schmitt Pál