FONTOS


 








Téli olimpia: minden oké
Mormonos szeretet és szigorú alkoholstop

Salt Lake City lázban ég, jövőre téli olimpiát rendeznek a mormonok földjén. Mausz Gotthárd, a MOB hivatalos utazási irodájának vezetője kint járt Utah állam fővárosában, őt faggattuk az előkészületekről.


- A téli játékok városa a mormon vallási kultúra központja - tájékoztat Mausz. -


Mausz maga is lesiklott a pályán

Ottjártunkkor meghívták őket a világhírű mormon kórus hangversenyére is. Az igazgató nem üdülni ment a tengerentúlra, hanem feltérképezte a helyszínt, közben alkalma volt lesiklani a sípályán is.
- Az amerikaiak mindennel készen vannak. A megnyitó- és záró ünnepség helyszíne egy 40 ezer embert befogadó baseballstadion lesz. A megnyitó műsora hétpecsétes titok - egészít ki az igazgató. Sejtések vannak, annyit árultak el neki, hogy a legszínesebb, leggazdagabb megnyitóra készülnek, ami valaha is volt. Salt Lake City szervezőbizottsága ügyesen gazdálkodott, kevés olyan létesítmény van, amit csakis az olimpiára kellett építeni. A műkorcsolyázók egy átalakított kosárlabdacsarnokban versengenek. Az alpesi sízésen kívül minden versenyt a városban rendeznek.
- A város kultúráját tekintve nem sokban tér el a magyartól. Hasonlóan étkeznek, mint mi, számos nemzetközi éttermük van, de kimondottan magyaros nincs. A városban amúgy az alkoholárusítás tilos. A szállodákban egyáltalán nem lehet kapni, a városban is csak a kijelölt helyeken. Ott is inkább a gyengébb italokat, sört és bort.

Pataki Nóra, Színes Sport 2001.04.06.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002