FONTOS


 








Utazási káosz

A magyar gyorskorcsolyázók hajnalban keltek, mert helyi idő szerint 3 órakor kezdődött hazautazásuk. Az óriási forgalom miatt a gépük indulása előtt 4 órával kint kellett lenniük a repülőtéren. A kanadai Vancouveren át a Lufthansa frankfurti járatával kedden, magyar idő szerint kora délután érkeznek meg Budapestre. A másik nagyobb csoport csak kedden reggel indul, ugyancsak hajnalban, majd Minneapolisból 6 órás várakozás után repülhet tovább Amszterdamon át Budapestre, s a KLM járatával szerdán délelőtt landol Ferihegyen. Molnár Zoltán, a csapat vezetője teljes joggal és kritikusan jegyezte meg a hírügynökségnek: az utóbbi tíz évben ilyen szervezetlen, rosszul előkészített utaztatásban nem volt része.

A színes Sport 2002.02.26.

Szerdán érkeznek haza az olimpikonok

Befejeződött a téli olimpia Salt Lake Cityben. A magyar csapat is lassan hazatér az Egyesült Államokból. Ha nem is a magyar gárda volt a legmeghatározóbb az ötkarikás játékokon, azért tisztességesen helytálltak versenyzőink.

Milyen körülmények között éltek kint a magyarok?

- Nagyon jól. Ilyen jó szállása még sohasem volt a téli olimpián szereplő magyar csapatnak - nyilatkozta Vad Dezső, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke. - A helyi egyetem kollégiumában helyezték el a versenyzőket, egy új kétszintes szárnyban, amelyet az osztrák csapattal kellett megosztanunk. Kétágyas, fürdőszobás szobákban voltak a sportolók elhelyezve. Az ételre sem lehetett panaszunk, hiszen mindenféléből válogathattunk, csak arra kellett figyelnünk, hogy tudjuk hol a határ. Nagyon finoman készítették el az ételeket, a süteményeknek olykor nehéz volt ellenállni.

Ráértek várost nézni a versenyzők?

- Többnyire csak az edzőhely és a szállás között ingáztak. Az estéket pedig legtöbbször a szálláson töltötték és a tévészobában gyűltek össze beszélgetni és tévét nézni. Lehetőségük lett volna elmenni, de idejük nem nagyon maradt a városnézésre.

Mikor utaznak haza?

- Holnap indul a csapat nagy része és szerdán érkeznek meg. Kicsit macerás lesz az utazás, ugyanis hat órát kell majd Minneapolisban várakozni. Sajnos jobb csatlakozású gépet nem találtunk.

Jégszilánkok

Szülővárosában ételt neveztek el a női műkorcsolyázás olimpiai bajnokáról, a 16 éves amerikai Sarah Hughesról. A New York államban fekvő Great Neckben már kapható az "Aranyszendvics".

X X X

Fiatalok randalíroztak vasárnap hajnalban Salt Lake City belvárosában, miután a rendőrség felszólította őket az italozás befejezésére. A feldühödött csoport tagjai kirakatokat törtek be, üvegekkel és kövekkel megdobálták a rendfenntartókat. A környéket lezárták, a NOB vezetőinek szállodáját biztonsági okokból fegyveres katonák szállták meg.

X X X

A német csapat orvosa, Georg Huber szerint negatív lett a doppingtesztje Larissza Lazutyinának. A 36 éves sífutónőt a 4x5 kilométeres váltó rajtja előtt magas hematokritszintje miatt kizárták, és mivel már lejárt a nevezési határidő, más sem indulhatott el helyette, ezért a toronymagas esélyesnek számító orosz együttesnek vissza kellett lépnie.

X X X

Az 5 és 10 ezer méteren is világcsúccsal nyerő kétszeres gyorskorcsolyázó olim-piai bajnok Jochen Uytde-haage versenyöltözéke egy jótékony célú árverésen 3550 dollárért - közel egymillió forintért - talált gazdára. A Salt Lake City-i aukción 25 sportruházat kelt el összesen 19 260 dollárért.

(jármi), A színes Sport 2002.02.25.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002