FONTOS


 








Példátlan biztonsági intézkedések a téli olimpián

Ma vonják fel a magyar zászlót a téli olimpia helyszínén, Salt Lake Cityben. A sízők már edzettek, a biatlonosok és a sífutók pedig kiköltöztek az olimpiai faluból a pályára, Soldier Hollowba.


A Rice-Eccles stadiont is példátlan biztonsági intézkedésekkel védik a megnyitó idején
"Nagyon jó a hó Salt Lake City környékén, a mennyisége ideális, az állaga is éppen megfelelő, száraz, a hőmérséklet mínusz tíz fok, tehát kívánni sem lehet jobb körülményeket a síversenyekhez" - újságolta Pignitzky Péter, a magyar szövetség főtitkára.

A sízők és edzőik hétfő este érkeztek meg Salt Lake Citybe, miután több órát várakoztak Minneapolisban - de ez nem érte őket váratlanul, ugyanis már Budapestről úgy indultak, hogy sokat kell majd várniuk a csatlakozásra -, és tegnap már kipróbálták a sípályákat is.

"Az olimpiai falu jó, Utah egyetem campusában vagyunk elszállásolva" - folytatta Pignitzky. "Elképesztő módon vigyáznak ránk, körbe kettős drótkerítést feszítettek ki és őrtornyokat állítottak fel. Fölöttünk helikopterek jelennek meg időnként, és a faluban rendőrök cirkálnak autókkal. De mégsem nyomasztó ez az egész, mert mindenki nagyon kedves itt, a személyzet, az önkéntesek, a rendőrök, még az őrtoronyban posztolók is, mind-mind mosolyog, már messziről üdvözöl, mintha húsz éve ismernénk egymást."

A biatlonosok és a sífutók már kiköltöztek a faluból, ugyanis ők a verseny helyszínén, Soldier Hollowban fognak lakni. A faluban naponta hat-hét ország lobogóját vonják fel ünnepélyes keretek között, a magyar zászló ma kerül sorra. A megnyitóünnepség magyar idő szerint szombat hajnalban kettőkor lesz, az ország minden részéből érkezett önkéntesek szorgalmasan gyakorolnak a ceremóniára.

Katona Horváth János, Magyar Hírlap 2002.02.06.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002