FONTOS


 








Még nem teljes a csapat
Ismét elhangzott az olimpiai eskü

A MOB-közgyűlés keretében került sor a téli olimpia magyar résztvevőinek eskütételére, amelynek szövegét két rövid pályás gyorskorcsolyázó -- Nagy Mariann és Kovács Ádám -- mondta el.

"A helyszínen tudtam meg, hogy nem a többiekkel együtt kell fogadalmat tennem, hanem a közgyűlés valamennyi résztvevője elé kiállva, csupán Mariannal kettesben. Így aztán igencsak izgultam a ceremónia előtt. Aztán minden gyorsan és rendben lezajlott. Azt viszont egy picit sajnáltam, hogy az olimpiai kerettagok közül alig tudott eljönni valaki a különböző, éppen most zajló külföldi versenyek miatt" -- mondta a még junior korú Kovács Ádám, aki vasárnaptól olaszországi edzőtáborozáson vesz részt, hiszen számára a januári korosztályos vb a következő fontos állomás.

Nagy Mariann is sérülése miatt tudott csak jelen lenni az eskütételen, ugyanis válogatott társai a szófiai Világkupán korcsolyáznak. A jászberényi sportolónő azonban egy korábbi edzés során olyan rosszul esett, hogy korcsolyájával csúnyán megvágta magát, így pihenőre kényszerült.

"A seb szépen gyógyul, ezért a bormiói edzőtáborozást már én sem hagyom ki. Persze, segített a gyors gyógyulásban, hogy ha már a Világkupára nem utazhattam el, legalább a fogadalomtételnél hasznossá tehettem magam. Remek érzés kiválasztottnak lenni!" -- lelkendezett Nagy Mariann.

Az ünnepélyes aktus mellett természetesen az olimpiai keret jelenlegi helyzetéről is szó esett. A korcsolyázók közül a gyorskorcsolyázó -- jelenleg Calgaryban szereplő -- Egyed Krisztina és Baló Zsolt már biztos résztvevője a Salt Lake City-i játékoknak, míg a műkorcsolyázóknál egy versenyzőnőnk kvalifikált, ám arról, hogy Sebestyén Júlia vagy Dorofejev Tamara utazhat, csupán a januári Európa-bajnokság után dönt a szakág vezetősége. A Gebora Zita, Visontai András jégtáncospár első tartalékként szerepel. A rövid pályásoknál a férfiaknál a Knoch Balázs, Szántó Kornél, Brányi Norbert, Kövér Balázs, Szabó Krisztián, Kovács Ádám hatosból kell négy főt kiválasztania a szakágnak, míg a nőknél Nagy Mariann, Lajtos Szandra és Farkas Éva küzd a lehetséges két helyért. A sífutóknál a Tagscherer testvérek, Zoltán és Imre már biztos indulók, míg a sílövőknél Bekecs Zsuzsa és Szöllősi Ivett mellett a Holló Mátyás, Tagscherer Imre kettős egyike. Január 27-éig azonban még további helyeket lehet szerezni, amelyekért Markovich Gyöngyi, Gyenesei Judit, Zámbó Viktória (sífutás) és Barna Márta (sílövészet) küzd. Az alpesi síelőknél Vincze Péter, Barbai Áron, Bathó Neil Mihály, Barsi Kinga, Tuss Réka és Vastagh Regős Márta ugyancsak versenyben van a kvalifikációért, amely január első hetében zárul le. A hódeszkás Zarándy András jelenleg sportága tartaléka, a bobosoknál -- a női kettesre Strehly Ildikó, Kürti Éva, Barati Éva és Fazekas Andrea, míg a férfi négyesre Nicholas Frankl, Gyulai Miklós, Gyulai Márton, Pallai Péter, Pintér Bertalan és Zsombor Zsolt aspirál -- pedig szintén január 27-e a döntő dátum.

A közgyűlés egyúttal felhatalmazta a MOB elnökét, főtitkárát és a csapat vezetőjét, hogy a még le nem zárt személyi kérdésekben döntést hozzon.

Nemzeti Sport 2001.12.09.

Eseménydús hétvége
Olimpikonok ünnepélyes fogadalomtétele

December 8-án, szombat délelott 10 órától a Danubius Thermal Hotel Helia szállóban rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság évzáró közgyulését. A napirend az elnök szokásos beszámolójával kezdodik, majd a Salt Lake Cityben rendezendo téli olimpián részt vevo magyar sportolók felkészülésérol hangzik el jelentés és a közgyulés jóváhagyja a kiutazó csapat személyi összetételét. Ezt követve a MOB gazdálkodása, valamint a jövo évi költségvetés tervezete kerül a közgyulés elé. A tervek szerint 12.30-tól a téli olimpia magyar résztvevoinek ünnepélyes fogadalomtételére kerül sor, majd átnyújtják az idei MOB-érdemérmeket. A közgyulés eloestéjén 7-én, pénteken Schmitt Pál, a MOB elnöke vacsorán látja vendégül a Magyar Olimpiai Bizottság támogatóit, míg december 9-én vasárnap a nyugdíjas olimpiai érmesek találkozója következik, ugyancsak a Helia szállóban.

Az eseménydús hétvége hétfon zárul, a Mezo Ferenc Közalapítvány délelott nyugdíjas világbajnokokat és edzoket jutalmaz, este 19 órától pedig a montreali nyári és az innsbrucki téli olimpiai játékok magyar résztvevoi, sportolók, szakvezetok, az írott és elektronikus sajtó kinn járt képviseloi a Budapesti Kongresszusi Központban találkoznak a 25 éves jubileum alkalmából.

Nemzeti Sport 2001.12.06.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002