FONTOS


 








A lesiklófenomén szerint vasárnap a technika dominál
Eberharter első sikere

A papírformának megfelelően osztrák fölényt hozott a férfiak első, csütörtöki hivatalos lesiklóedzése. A Snowbasinben megtartott tréningen a szakági Világkupát már megnyerő Stephan Eberharter diadalmaskodott, mögötte honfitársa, a szintén aranyesélyesnek tartott Fritz Strobl robogott a célba. Ők ketten biztosan ott lesznek a vasárnapi viadal rajtján, azonban az még kérdéses, hogy mellettük melyik két síző képviselheti az osztrák színeket. A fennmaradó helyekért Klaus Kröll, a világbajnok Hannes Trinkl, Christian Greber, Andreas Schifferer, Michael Walchhofer, Christoph Gruber és Hans Knauss viaskodik, a pénteki gyakorlás törlése miatt csatájuk minden bizonnyal csak a szombati edzés után dől el. (Magunk között szólva: más nemzetnek még a négy lesikló kiállítása is gondot okoz, miközben az osztrákoknak kilenc emberből kell kiválasztaniuk az induló kvartettet. És akkor még nem is említettük a távolmaradókat...)


Eberharter

"Nagyon jól ment minden, nem hittem volna, hogy a megérkezésünk utáni harmadik napon így síelek majd. Nem szabad azonban tévhitekbe ringatni magam, tovább kell folytatnom, amit elkezdtem, különben könnyen meglepetés érhet. A vonalvezetés nehéz, a technikás pályákat kedvelő lesiklók előnyben lesznek a csak a sebességre építőkkel szemben" - fogalmazott az edzés után Eberharter.

Az évadot uraló osztráknak annyiban igaza lehet, hogy a pálya roppant technikás, erre utal, hogy csütörtökön a szuper óriás-m?lesiklás világbajnoka, Rahlves is felfért a képzeletbeli dobogóra, méghozzá a szezonban eddig meglehetősen visszafogottan teljesítő Lasse Kjus társaságában.

Hivatalos edzés

Férfiak. Lesiklás. Az első hivatalos edzés végeredménye: 1. Stephan Eberharter (osztrák) 1:39.07, 2. F. Strobl (osztrák) 1:39.19, 3. Rahlves (amerikai) és Kjus (norvég) 1:39.77-1:39.77, 5. Kröll (osztrák) 1:39.92, 6. Aamodt (norvég) 1:40.16

SÍUGRÁS. A mostoha időjárási viszonyok miatt (erős havazás, viharos szél) pénteken nem lehetett megrendezni a selejtezőt a síugrók középsánc-versenyén (K90). A csapatvezetőkkel történt tanácskozást követően a versenybíróság úgy döntött, hogy a kvalifikációt vasárnap bonyolítják le, közvetlenül a döntő előtt. A szám olimpiai címvédője a finn Jani Soininen.

Nemzeti Sport 2002.02.09.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002