FONTOS


 








ALPESI SÍ
Trinkl elbukta a válogatót

Stephan Eberhartert a vasárnapi lesiklóviadal nagy esélyeseként emlegetik - nem véletlenül. Az osztrákok világklasszisa két versennyel a 2001-2002-es idény vége előtt már megnyerte a szakági-Világkupát, Snowbasinben a gyorsszámok színhelyén pedig a legjobb időt futotta az első hivatalos edzésen. Pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt elmaradt a férfiak második és a hölgyek első időmérő edzése, ám szombaton újra lécet csatoltak (két hivatalos tréningnek kell megelőznie a versenyt) a versenyzők.

Az osztrákok számára ezek a napok csaknem ugyanolyan fontosak, mint az előadás, vagyis az olimpiai verseny, hiszen az edzők több mint féltucat világklasszis kvalitású versenyző közül választják ki azt a négyet, aki élesben is rajthoz állhat.

A férfiaknál a szombati tréningen a francia Pierre-Emmanuel Dalcin volt a leggyorsabb, mögötte Eberharter legnagyobb riválisa a szintén osztrák Fritz Strobl végzett. Kettejüknek azonban nem kellett nagyot robbantani, hiszen a Vk-ban elért eredmények alapján ők már biztos részvevői voltak az olimpiának.

Ám ami megdöbbentő: a világbajnoki címvédő, sérüléséből az idén visszatérő Hannes Trinklnek nem sikerült megszereznie az indulási jogot, hiszen az eredmények alapján Christoph Gruber és Christian Greber lehet ott a vasárnapi rajtnál. Az elmúlt években feltűnő két síző olyan kiválóságokat utasított maga mögé, mint a naganói olimpia szuper óriás-műlesikló ezüstérmese Hans Knauss és Andreas Schifferer.

A nők első hivatalos lesiklóedzése lapzártánk után ért véget.

Nemzeti Sport 2002.02.10.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002