FONTOS


 








Hódeszka
Ross Powers az aranyérmes

Már a selejtezők eredményei alapján számítani lehetett arra, hogy borzasztó magas színvonalú, és hihetetlenül szoros csata várható majd a férfi félcső aranyérméért folyó döntő felvonásban, ahová az amerikaiak mind a négy versenyzője, azaz Tommy Czeschin, Jarret Thomas, Danny Kass és a naganói játékok bronzérmese, Ross Powers is kvalifikálta magát.

Nem sikerült ellenben bekerülnie a legjobb tizenkettő közé az olimpiai címvédő svájci Gian Simmen-nek, aki a selejtezőben csak a csalódást jelentő tizennyolcadik helyen zárt.

A selejtező első körében egyébként a "pánkosított" frizurájú finn Heikki Sorsa érte el a legmagasabb pontszámot (44.2), ám ő is tudta, hogy egyáltalán nem ülhet nyugodtan a babérjain, a döntőben egy aprócska baki is elegendő ahhoz, hogy elköszönjön a hőn áhított aranyéremtől.

És a finálé első felvonásában megtörtént ez a hiba: míg a FIS-Világkupa-sorozatban jeleskedő Sorsa 36.8-cal csak a hatodik helyen várhatta a második felvonást, addig a többnyire az ISF-versenyeken feltűnő amerikaiak, pontosabban Ross Powers (46.1), Danny Kass (42.5) és Tommy Czeschin (40.6) álltak az élen.

Az izgalmak azonban a második részre elmaradtak. Sem Tommy Czeschin, sem Heikki Sorsa nem tudott javítani a második felvonásban, ellenben Jarret Thomas 42.1 kapott gyakorlatára, amellyel Powers és Kass mögé a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kelly Clark szenzációs győzelmét követően tehát a férfiak még nagyobb bravúrt értek el, hiszen a hazai közönség nagy örömére az összes érmet begyűjtötték ebben a versenyszámban.

ROSS POWERS

Született: 1979. február 10., Vermont

Nemzetisége: amerikai

Sportága: hódeszka

Magassága/testsúlya: 175 cm/79 kg

Legjobb eredményei: olimpiai 3. (félcső, Nagano, 1998); világbajnok (félcső, Lienz, 1996); Vk-1. (félcső, 1999), 9x Vk-futamgyőztes

HÓDESZKA. Nők, félcső. OB: KELLY CLARK (EGYESÜLT ÁLLAMOK) 47.9 pont, 2. Doriane Vidal (Franciaország) 43.0, 3. Fabienne Reuteler (Svájc) 39.7, 4. K. Buaas Oe (Norvégia) 37.3, 5. S. Dunn-Downing (Egyesült Államok) 37.2, 6. T. Byrnes (Egyesült Államok) 36.4

Nemzeti Sport 2002.02.12.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002