FONTOS


 
Nem lesz terrortámadás Salt Lake Cityben

A francia sportvezetők igyekeznek megnyugtatni a versenyzőket, hogy a február 8. és 24. közötti Salt Lake City-i téli olimpián biztonsági szempontból minden a legnagyobb rendben lesz. Jacques Rogge, a NOB-elnöke az olimpia idejére fegyverszünetet kér a Föld összes országától.

Marie-George Buffet sportminiszter hangsúlyozta: az amerikai szervezők (SLOC) - a nyomozóhatóságokkal együtt - a legapróbb részletekre is figyelnek, és nem kell tartani terrortámadástól.

A Francia Olimpiai Bizottság elnöke, Henri Serandour kiemelte: a SLOC valamennyi helyszínt és a közlekedést is szigorúan ellenőrzi, nem történhet semmi rendkívüli.

Jacques Rogge, a NOB-elnöke a múlt héten biztosította az olimpikonokat, hogy nem kell aggódniuk, az amerikaiak megfelelő garanciát adtak a biztonságot illetően.

Ezt elősegítendő az olimpia alatt az ókori játékokhoz hasonlóan - fegyverszünetet kér a Föld összes országától a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: "Remélem, Afganisztánban is hamarosan béke lesz. Szeretnénk, ha a játékok idején sehol sem dörögnének a fegyverek. Vannak olyan emberek, akik meg akarják osztani a világot, de a sport egységet teremt!" - jelentette ki Jacques Rogge, aki ismételten hangsúlyozta: a jövő évi olimpia nem marad el.

[origo] 2001.11.07.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002