FONTOS


 








Többet jelent az olimpia, mint egy hónapja

Nem hivatalos megbeszélésen találkozott egymással Jaqcues Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Mitt Romney. A Salt Lake City-i szervezőbizottság elnöke tájékoztatta a belga NOB-elnököt a februári játékok előkészületeiről, különös hangsúlyt fektetve a biztonsági intézkedésekre.

Romney saját magánrepülőgépén vitte el Rogge-t Salt Lake Cityből Chicagóba és megvitatták a legfontosabb kérdéseket. Romney a múlt héten újabb 30-40 millió dollárt kapott a biztonsági előkészületekre és Washingtonban egyeztetett is a szövetségi nyomozóhivatallal. Többek között megállapodott arról, hogy a mormon város légifolyosóját leszűkítve, állandó légi ellenőrzéssel és a katonaság bevetésével készülnek a játékokra.

"Jacques tökéletesen egyetért abban, hogy a játékok sokkal többet jelentenek most, mint egy hónapja" - mondta Romney. "A szeptember 11-i támadások miatt az olimpia biztonsága a sport legalapvetőbb kérdésévé nőtt." A két sportdiplomata megvitatta az olimpiát megelőző biztonsági kérdéseket is, beleértve a lehetséges szállítási és számítógépes problémákat, a repülőtér 220 ezer fős befogadóképességét, valamint a sajtó, a sportolók és a sportvezetők akkreditációs lehetőségeit. Romney eldicsekedett azzal, hogy a vártakkal ellentétben a jegyek 80 százaléka négy hónap alatt elkelt, ami rekord a téli játékok történetében.

Pincési László, SZTÁR Sport 2001.10.10.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002