FONTOS


 








A hadban álló Amerika ne rendezzen olimpiát?

Hivatalosan is bocsánatot kért Gerhard Heiberg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság norvég tagja, miután egy norvég napilapban azt nyilatkozta: "Hadban álló országnak nem lenne szabad olimpiát rendeznie."

Gerhard Heiberg másként látja az esetet, illetve a nyilatkozatát. Szerinte ő sohasem állította, hogy a Salt Lake Cityben rendezendő olimpiát el kell halasztani, az ominózus mondatot ("Háborúban álló ország nem tud olimpiát rendezni!") kivették a szövegkörnyezetből, így más kontextusban mást jelent.

"Az álláspontom igenis az, hogy a játékokat február nyolcadikától meg kell rendezni" - magyarázkodott Heiberg. "Nagyon is fontos, hogy a világ lássa: az olimpiát semmi sem zavarhatja meg és minden megy a normális kerékvágásban." A sportdiplomata hozzátette, természetesen már megkövette Mitt Romney-t, a Salt Lake City-i szervezőbizottság elnökét is.

Az olimpiai megrendezése mellett érvelt többek között a legendás rúdugró, Szergej Bubka is. "Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a téli játékokat Salt Lake City rendezze. A világnak szüksége van az olimpia üzenetére. Az atléták versenyezni akarnak, a nézők pedig szórakozni, hogy elfelejtsék a mindennapok bajait."

Pincési László, SZTÁR Sport 2001.10.25.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002