FONTOS


 
Strobl sem indulhat az olimpián

Sorozatban negyedik ászát vesztette el az osztrák sísport a közelgő téli olimpia előtt. A legújabb lemaradó a hét Világkupa-versenyt nyerő Josef Strobl, aki edzés közben szenvedett súlyos térdsérülést.

Miközben a világ lélegzet-visszafojtva szurkol Hermann Maiernek, hogy sikeresen visszatérjen a sportéletbe, az osztrák sísport újabb ászát lesz kénytelen nélkülözni Salt Lake Cityben. Josef Strobl, aki két hete még ezüstérmes volt Bormióban, szombaton pedig egy svájci viadalon a harmadik helyen végzett, edzés közben csúnyán bukott, és eltörte a térdét. Az alpesi sízőt a kitzbüheli kórházban meg is operálták, a szezont biztosan ki kell hagynia.

Szegény Stoblnak továbbra sincsen szerencséje a világversenyekkel. Utoljára az 1997-es, sestrierei világbajnokságon állhatott rajthoz, ám akkor lesiklásban bukott. Az 1998-as naganói olimpiára nem került be a csapatba, csakúgy, mint az 1999-es és a tavalyi világbajnokságra.

Strobl sérülésével már négy tagját vesztette el az osztrák válogatott: a kétszeres olimpiai bajnok Hermann Maier motorbalesetén kívül a szintén térdsérüléssel bajlódó Werner Franz, Rainer Salzgeber és Heinz Schilchegger sem indulhat a február 8-án kezdődő ötkarikás játékokon.

Pincési László, SZTÁRSport 2002.01.16

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002