FONTOS


 








Erkölcsös szervezők Salt Lake Cityben

Érdekes szabálymódosítást hozott a Nemzetközi Korcsolya Unió (ISU) a Salt Lake City-i téli játékok előtt. Gondolva a Utah állambeli mormonok konzervativizmusára a párosok és a jégtáncosok produkciójában mellőzni kell minden szexualitásra utaló mozdulatot.


A pontozók mostantól "még árgusabb" szemekkel figyelik a jégtáncosok minden mozdulatát
Komoly pontveszteséget okozhat a műkorcsolyázóknak, ha nem tartják be az ISU legfrissebb szabálymódosításait. Az új regulák értelmében Salt Lake Cityben már csak olyan kűröket mutathatnak be a versenyzők, amelyek mellőzik az "oda nem illő" mozdulatokat. Azaz büntetendő cselekmény lesz, ha a hölgypartner széttárt lábakkal a férfi nyakára "ül", vagy terpesztett lábakkal fejjel lefelé "lóg". Az ISU szabályai értelmében az ilyen és ehhez hasonló esetek pontlevonással büntetendők.

A mormon főváros kellemes, tiszta, régi vágású versenyeket kíván látni - emiatt elég sok párosnak át kellett alakítania olimpiai kűrjét és "félmeztelennek" tartott ruházatát. A hivatalos elvárások a brit Jayne Torvill, Christopher Dean 1984-as, szarajevói szerelmi jelenetét, a Bolerót tartják etalonnak.

Pincési László, SZTÁRSport 2002.02.08

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002