FONTOS


 

Sportcsillagok gálaestje

Az olimpiai esztendő utolsó nagyszabású hazai sporteseményét, a Sportcsillagok gálaestjét kedd este rendezték meg. Az esős idő miatt nem látszottak az égen a csillagok, a magyar sport csillagai a Budapest Kongresszusi Központban ragyogtak. Egymás után érkeztek a főszereplők, az év legjobbjai, az olimpiai bajnokok, köztük Nagy Tímea, Kolonics György, Csollány Szilveszter és a férfi vízilabda-válogatott tagjai, de ki lesz közülük a legeslegjobb?

Hála Istennek, volt kiből választani, a sportújságírók 43. alkalommal voksolhattak az év legjobbjaira, sportolóink ugyanis kitűnően szerepeltek a sydneyi olimpián.


Hiába a szavazás, nehéz eldönteni, hogy ki volt az esztendő hőse:
Kovács Ágnes (balról) vagy Nagy Tímea

Novotny Zoltán, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökének mondása, mely szerint nehéz az almát a körtével összehasonlítani, ezúttal is bebizonyosodott, sőt az idén még nehezebb volt választani a különböző sportágak olimpiai aranyérmesei között. Ez egy játék, amit a sportolók és edzők is érthetően nagyon komolyan vesznek. Többek között erről is beszélt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megnyitó beszédében. Arra kérte az érintetteket, legyenek büszkék arra, hogy díjazottak lehettek ebben a rangos versengésben. Aztán képletesen felgördült a függöny a színpadon és elkezdődött a látványos díjkiosztó ünnepség, sok mosollyal és néhány erőltetett mosollyal.

- Az év sportolója: Csollány Szilveszter
- Az év női sportolója: Kovács Ágnes
- Az év csapata: férfi vízilabdaválogatott
- Az év paralimpikonjai: Pásztory Dóra és Sánta Krisztián
- Az év edzője: Sári Nándor
- Az év szövetségi kapitánya: Kemény Dénes

- Marion Jones a 2000. év királynője
- Sztárparádé a World Sports Awards gálán

- Nemzeti Sport díjátadó ünnepség
- Egerszegi és Puskás az elmúlt száz év legjobbja
- Az évszázad magyar sportolója: Puskás Ferenc és Egerszegi Krisztina


A Színes Sport, 2000.12.19.

Görög díszvendégek
Sportcsillagok Gálaestje "... és a háromszoros olimpiai bajnok"


Javában folynak az évek óta a Sportcsillagok Gálaestje nevet viselő, az év sportolóit köszöntő díjkiosztó ünnepség előkészületei. A sportújságírók szavazására épülő legrangosabb, immár negyvenharmadik választás eredményét a Budapest Kongresszusi Központban hirdetik ki december 19-én. Az esemény egyik fő szervezője, Boskovics Jenő, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke rendkívül érdekes értesítést kapott Görögországból. "A sydneyi olimpia évét szerettük volna úgy zárni, hogy kicsit már Athén felé is kacsintunk - mondta. - Vendégeket hívtunk, és a most érkezett válasz szerint Jannisz Szkvurosz sportállamtitkár, az olimpiai szervezőbizottság egyik vezetője és a háromszoros olimpiai bajnok súlyemelő, Pirrosz Dimasz elfogadta a meghívást."

Ez pedig azt jelenti, hogy az 1958-ban elkezdődött választások történetében először külföldi vendégek is köszöntik a magyar sportcsillagokat, egyben átadják a következő olimpia rendező városának az üdvözletét.

Sz.I., A Színes Sport 2000.12.14.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000