FONTOS


 

Újabb aranyfokozatú támogatót talált a MOB

Kedden a Magyar Olimpiai Bizottság aranyfokozatú főtámogatóinak sorába lépett a CO-OP Hungary Rt. A hosszú távú megállapodást a cég Szabadság téri székházában Bartus Pál elnök-vezérigazgató és Schmitt Pál MOB-elnök írta alá.

A jelentős támogatásért Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakos mondott köszönetet és a MOB nevében meghívta az olimpiai játékokra az rt. elnök-vezérigazgatóját.

A magyar tulajdonú cég - amelyet a fogyasztási szövetkezetek hoztak létre - vezetői az aláírási ceremónián hangoztatták: bíznak a magyar sportolók hagyományosan jó olimpiai szereplésében.

[origo], 1999. december 21.

Salt Lake City másfél milliárdot kap az államtól?

Az Egyesült Államok kormányzata a tervek szerint 1,5 milliárd dollárt költene a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia előkészítésére.

Az összeg nagyobb részét, mintegy 1,1 milliárd dollárt a közlekedés fejlesztésére, utak, vasutak építésére szánják. Utah állam olimpiai bizottsága 272 millió dollárt, míg az FBI és más, a játékok biztonságáért felelős szervezet összesen 200 milliót kapna.

Az 1996-os atlantai nyári olimpia központi támogatása 605 millió dollár volt, ebből a biztonságra 92 milliót fordítottak. A kongresszus nemtetszését fejezte ki az összeg nagysága miatt. Álláspontja szerint a téli olimpia sokkal kisebb jelentőségű és kevésbé drága, mint a nyári, ezért véleménye szerint a másfél milliárd dolláros támogatás sok.

[origo], 1999. december 22.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000