FONTOS


 

Madrid mindenképpen rendezne olimpiát

Jose Maria Alvarez del Mandano, Madrid polgármestere ismételten kifejezte vágyát, hogy a spanyol főváros minél előbb pályázza meg valamelyik nyári olimpia rendezési jogát.

- Madrid egyike annak a néhány európai fővárosnak, amelyik még soha nem adott otthont ilyen nagyságrendű eseménynek - fogalmazott Alvarez a Marca című sportnapilapnak nyilatkozva. - Egészen biztosan pályázni fogunk az olimpiai rendezésre: valószínűleg 2012-re, de pontos időpontot e pillanatban inkább még nem mondanék.

A dél-spanyolországi Sevilla versenyben volt a 2004-es játékokért, jelenleg pedig a 2008-as rendezésért áll harcban. A madridi polgármester azonban máris jelezte: az azután következő olimpiáért folyó küzdelemben az ő városának kell képviselnie az országot.

- Amikor Barcelona pályázott, félreálltunk. Ugyanezt tettük Sevillával, neki is megadtuk a lehetőséget. Egy nap azonban a mi időnknek is el kell jönnie - mondta Alvarez.

A katalóniai Barcelona 1992-ben volt rendező. 2004-re Athén lett a befutó, ezért a következő időponttól Madrid eleve elállt, gondolván, hogy úgysem lehet négyévente európai pályázó a győztes.

[origo], 2000. január 04.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000