FONTOS


 

Rio de Janeiro olimpiai projektben gondolkodik

Rio de Janeiro négy világbajnokság, a Pánamerikai Játékok és a 2012-es nyári olimpia megrendezésére nyújtja be pályázatát. A Brazil Olimpiai Bizottság (COB) a város vezetőivel programtervet készített, melynek végső célja a 2012-es nyári olimpiai játékok rendezési jogának elnyerése.

Az "olimpiai projekt" keretében az ötmilliós város hivatalosan is jelentkezett a 2005 és 2007 között sorra kerülő cselgáncs-, díjlovagló-, úszó- és atlétikai világbajnokságok rendezésére.

- Ezek a sportesemények szerves részét képezik majd az olimpiai kampányunknak - mondta Carlos Alberto Nuzman, a COB elnöke. - Úgy kell lebonyolítani őket, hogy a NOB-ban fel se merüljön másik olimpiai helyszín. A 2007-es Pánamerikai Játékokat szánjuk olimpiai főpróbának.

A sportvezető hozzátette: azért léptek vissza a 2008-as rendezési jogért folyó versenytől, mert a jelenlegi infrastruktúrával nem lett volna esélyük a többi jelentkezővel szemben.

- Most egészen biztosan alulmaradtunk volna. Minden vb-t külön támogat a kormány és a város vezetése, mindegyik előtt tovább tudjuk fejleszteni az infrastruktúrát - hangoztatta Nuzman. - Ez azt jelenti, hogy a negyedik után már olyan feltételeket tudunk kínálni, melyekkel érdemes pályázni a 2012-es nyári játékokra.

[origo], 2000. február 9.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000