FONTOS


 

Az úszókapitány 30 pontot remél

Alighogy hazaérkezett az orlandói edzőtáborból, máris sajtótájékoztatót tartott - a MOB "kapitánysorozatának" keretében - Kiss László, az úszósport első számú szakmai vezetője. Kijelentette: 15-16 versenyzőből áll majd az ötkarikás csapata, s 28-30 pont megszerzésében bízik.



- Kovács Ági 200 mellen és Czene Attila 200 vegyesen kerülhet elsősorban éremközelbe - tette hozzá Kiss. - Igaz, 200 mellen roppant sűrű a mezőny, egyre több az esélyes, így várhatóan az nyer a sok kitűnő úszónő közül, aki jobban bírja majd a hajrát. Czene száma viszont azok közé tartozik, amelyben egy kicsit lelassult a fejlődés.

A kapitány még valamelyik férfi mellúszótól (Güttler és a régi edzőjével, Széchy Tamással mostanában "újra ismerkedő" Rózsa pályázik indulásra), a 4x100-as férfi és a női vegyes-, a 4x200-as férfi gyorsváltótól, 100 gyorson Zubortól, 200 pillangón Risztov Évától (ha sikerül tovább fogynia...) vár döntős, jó esetben pontszerző helyezést.

- Az amerikai edzőtábor alatt is kiderült, amit eddig is tudtunk: egyre több vendégúszót csábítanak vonzó ösztöndíjakkal a tengerentúlra az egyetemi csapatokba - újságolta Kiss László. - Nem véletlen, hogy Czene mellett Gáspár Zsolt, Szabados Béla, Kerékjártó Tamás is kint tanul az Egyesült Államokban, s gyakorlatilag a vegyesúszó Batházi is az Ohio Egyetem hallgatójának tekinthető. Ezzel a tendenciával egyre inkább számolni kell a jövőben. Ráadásul még két válogatott - Zubor és Horváth Péter - Olaszországban készül, tehát sokfelé kell figyelnem. De a helyzet most sokkal megnyugtatóbb, mint a tavalyi, isztambuli Európa-bajnokság után volt.

A június első négy napján sorra kerülő országos bajnokságon mindenki rajthoz áll az olimpikonjelöltek közül, egy hónappal később, a helsinki Eb-n viszont nem kötelező a részvétel: az biztos, hogy Kovács Ágnes, akire világ- és Európa-bajnokként is ráfér még a rutinszerzés, ott lesz a finn fővárosban.

[origo], 2000. április 25.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000