FONTOS


 

Kulcsár Győzővel a győzelmekért
Pengés mesterrel

Október közepe óta Kulcsár Gyozovel, a világszerte elismert vívóedzovel készül Balogh Gábor (képünkön). Többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázónk, jelenleg Tatán edzotáborozik, és nagyon élvezi a közös munkát az egykori négyszeres olimpiai bajnok párbajtorözovel, mondta Rátonyi Gábor, a Honvéd öttusa szakosztályának szakmai igazgatója.

A hosszú évekig Olaszországban edzosködo Kulcsárnak ugyancsak jó véleménye van tanítványáról, szerinte vívásban is sokra vihette volna, ha annak idején ezt a sportágat választja. A cél most az, hogy Balogh a jövoben átlagosan 950-1000 pontot teljesítsen a páston, ebben pedig sokat segíthet új edzoje. Ha sikerül a vívását stabilizálni, akkor nehéz lesz Athénban legyozni, hiszen a másik négy számban is magas szintu teljesítményre képes.

Balogh egyébként Tata elott Mátraházán készült. Hogy milyen keményen, arra csak egy példa: több mint 100 km-t futott hetente. Télen persze Magyarország nem a legideálisabb a felkészülésre, ezért Baloghék számára januárra melegövi edzotábort terveznek, valószínuleg Brazíliába, majd februárban a spanyolországi Barcelonába utaznak. Azért a sport mellett más elfoglaltsága is akad az egyik legjobb magyar öttusázónak, hiszen szorgalmasan tanul a Vállalkozói Akadémián.

(rm), A színes Sport 2001.11.24

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Balogh Gábor