FONTOS


 

Klasszis öttusázó a bokszutcában
Világbajnok is szurkol Baumgartner Zsoltnak

Balogh Gábor világ- és Európa-bajnok öttusázónk régi szerelmese az autósportnak. Rendszeres látogatója a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak. Most azonban nemcsak kedvencei, Michael Schumacher és a Ferrari győzelméért drukkolt, hanem barátjáért, Baumgartner Zsoltért, a Nordic Racing Formula-3000-es autóversenyzőjéért is, aki a múlt vasárnapi futam előtt kipróbálhatta a Jordan-Hondát.

- Három éve járok ki a Hungaroringre, de ilyen közelről még nem láttam a versenyt - mondta Balogh Gábor, aki Baumgartnernek köszönhetően a Jordan bokszából nézhette végig a versenyt.

A pilóta másfél éve készül az öttusázókkal, s ez idő alatt összebarátkozott Baloghgal. Ha ideje engedi, ő is kilátogat barátja versenyeire.


Egy kis szakmai magyarázat - Balogh (balról) és Baumgartner

- Zsolt sokkal látványosabb, izgalmasabb sportot űz, mint mi. Vasárnap óriási lépést tett élete nagy álmának megvalósítása felé. Szenzáció lenne, ha bekerülne a Forma-1-be.

Baumgartner három kört tett meg a Forma-1-es Jordan-Hondával, a bemutatkozásnak óriási jelentősége volt, letehette névjegyét a száguldó cirkusz világába. Balogh Gábornak az Eb, vb és a budapesti Világkupa-döntő után októberig van ideje a pihenésre, idén nincs több nagy versenye.

- Ez az év nem sikerült olyan jól. Októbertől megkezdjük a felkészülést, kemény edzőtáborokkal, amit természetesen Baumgartnernek is végig kell majd csinálni.

Pataki Nóra, A színes Sport 2002.08.25

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Balogh Gábor