FONTOS


 

"Gyenge vagyok, megy fel a lázam"
Balogh Gábor ismét kórházba került


Balogh Gábor szerdán még világ- és Európa-bajnok társaival együtt helyezte el kézlenyomatát az Alkotás utcai Pizza Hut étteremben a Magyar Sportcsillagok Falán, majd csütörtökön újból az Alkotás utca egyik létesítményében kezdte a napot. A Sportkórházban.

+ Doktor Jakab Erzsébet főorvosasszony kedden arc melléküreg-gyulladást állapított meg Gábornál, így további vizsgálatra és kezelésre rendelte vissza. Szerdán még úgy nézett ki, hogy elkezdheti a selejtezőt, ám másnap reggelre hasmenés gyötörte. Felkereste doktor Hertzka Pétert, a válogatott orvosát, aki doktor Sidó Zoltánnal konzultálva elrendelte a versenyző kórházi kivizsgálását és kezelését. Balogh bennmaradt a kórházban, pontos diagnózis csak a napokban várható. Az orvosok mindent megtesznek azért, hogy a két hét múlva esedékes darmstadti versenyig felgyógyuljon -- mondta Pécsi Gábor technikai igazgató.

-- A vírusos arcüreggyulladás lehúzódhatott a gyomromra. Gyenge vagyok, és az a legnagyobb baj, hogy megy fel a lázam -- jellemezte állapotát a világbajnok.

Balogh Gábor tehát újabb fontos viadalt kénytelen kihagyni, ez pedig azt jelenti, hogy a tavalyi világbajnokság óta nem indult igazán rangos versenyen. Csak emlékeztetőül: a szeptemberi sydneyi előolimpiáról hónaljmirigy-gyulladás miatt kellett lemondania, a februári budapesti fedett pályás viadalt autóbalesete miatt adta fel, most pedig a kórházi ágyat nyomja. Ugye, ezzel vége a kálváriájának?

Nemzeti Sport, 2000.04.28.

ÖTTUSA

CIKKEK

  Karambolozott az öttusa világbajnok

 
LINKEK

   Balogh Gábor