FONTOS


 

Világbajnokok a gálán
Szűk nadrág és súlyhiány

+ Sokat készült a hétvégi versenyre? - kérdeztük Vörös Zsuzsanna világbajnok öttusázót, az első magyar női aranyérmest, aki Balogh Gáborral és Hanzély ákossal meghívást kapott a hétvégi, darmstadti World Tour-versenyre.

- Nem mondhatnám... Szerencsére, a World Tour-viadal nem véresen komoly verseny, hanem gála. Ahogy tapasztaltam, itt nem mindig a szakmai tudás számít - mondta az Alba Volán 22 éves versenyzője.

+ ön hányszor indult már ilyen párosviadalon?

- Kétszer. Tavaly meghívtak Darmstadtba és Rómába is. Darmstadtban például már az első fordulóban kiestem, mert a francia Guiguet gyorsabban öltözött nálam. ám azt nem vették figyelembe, hogy a nekem kikészített lovasnadrág szűk volt rám, és ezért nem ment az öltözködés. Rá egy hétre, a római versenyen már szerencsésebb voltam, egy fordulót sikerrel vettem, ám a következőben kikaptam az akkori világbajnok lengyel Sulimától. Ott azon ment el a jobb szereplésem, hogy a vívásban megvert Sulima, és utána nekem büntetőköröket kellett futnom, miközben ő már a következő tusát teljesítette. De azért így is szép emlékeket őrzök, jó volt a társaság, és a két verseny közti időszakot az olasz tengerparton töltöttük. Gondolom, a hétvégén Darmstadtban ugyanazokon a helyszíneken versenyzünk majd, és remélem, ezúttal a nadrág méretével sem lesz gond.

+ A júliusi világbajnokság után élménybeszámolóról élménybeszámolóra járt. Volt ideje pihenni, kikapcsolódni?

- Egy hét tengerparti nyaralásra azért jutott idő. Egyébként valóban nem volt olyan hét, amikor ne hívtak volna meg minket valahová.

+ Az edzéseket elkezdte már?

- Igen, egy hete újból nekiláttam, igaz, a fokozatosság elvét betartva. Az első edzés nagyon furcsa volt: reggel hatra kellett mennem úszni. Hát, nem volt kellemes a hajnali kelés. Aztán nyolcszáz méter után már nagyon nehezemre esett az úszás, pedig aznap még csak ezerötszáz méter volt az adag. Szerencsére, most már könnyebb. Egyelőre minden számon érződik a hosszú kihagyás, különösen az úszásomon, de lassan újra belejövök, és nem lesz gond.

*

- Még nem szerepeltem World Tour-viadalon, most hívtak meg először - mondta a budapesti világbajnokság másik hőse, a háromszoros (egyéni, csapat, váltó) aranyérmes Balogh Gábor - A szabályai azért nem teljesen ismeretlenek a számomra, mert Magyar Nagydíjon, amely szintén párosverseny, már kétszer indultam.

+ és mi a véleménye?

- Tetszik. Jó, hogy ezzel egy kis pénzhez lehet jutni.

+ Világbajnoki formában utazik ki Darmstadtba?

- Mit mondjak, még a versenysúlyomat sem érem el. A világbajnokság után hetvenhat kilóról hetvenre fogytam le, részben egy vírusos betegség miatt, és még mindig nem sikerült visszanyernem a régi kondimat.

+ Az edzésekkel hogy áll?

- Másfél hete kezdtem el úszni és futni, kétszer vívtam, és egyszer lovagoltam is. De ezek inkább "emlékeztető" edzések voltak, nem vágtunk azonnal bele a kemény munkába. Egyébként nem volt vészes az újrakezdés, nem szenvedtem az első edzésen. Mivel mozgékony alkat vagyok, még a nyári szünetben sem tudtam meglenni sportolás nélkül. Igaz, mindössze négy nap pihenőm volt, több idő nem jutott a nyaralásra, de az alatt is futottam, úszkáltam és apukámmal fociztam. Kedden pedig részt vettem a quatratlon versenyen, és az helyrerázott. Szóval, úgy érzem, jó formában leszek a hétvégén.

(füredi), Nemzeti Sport 1999. szeptember 11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK