FONTOS


 

Fábián László fényképalbumából

Valljuk be, mi mindannyian - no jó, a legtöbben - eredendően kíváncsiak vagyunk. Örülünk, ha titkok tudói lehetünk, ha olyasmit is megismerhetünk, ami mások számára egy életen át rejtve marad. Boldogok vagyunk, ha jó barátok, jó ismerősök bepillantást engednek életükbe, különleges kegynek tekintjük, ha előveszik a családi fényképalbumot, s megosztják velünk életük feledhetetlen élményeit. Ezúttal Fábián László öttusázó olimpiai bajnok fényképalbumából válogattunk.

Mindig szerettem volna egy jó jeepet. Mexikóban ki is próbáltam, milyen vezetni.
Már el sem hiszem, hogy ilyen szép szál úszó voltam. Nézve a 22 évvel ezelőtti Moszkvában készült képet, olyan érzésem van, hogy már születésemkor is túlsúlyos voltam.
Barátommal "Gundival" szemléljük az ellenfeleket egy teniszversenyen.
Nagyon büszke vagyok a "találmányomra" a folyamatos öttusára, amit már a világ több városában sikeresen megrendeztek. Ezen a képen Buzgó Józsi barátommal magam is kipróbáltam.
Az első öttusa siker ... 1983 Los Angeles, junior VB. Minden megnyerhető érmet megnyertünk. Balról: dr. Török Ferenc, Horváth László, akkori szöv.kap., Ungár Nándor vívóedző, jómagam, Bárdi Robi, Demeter Józsi.
Nagyon szeretek utazni. Sok helyre megyek vissza, ahol sportolóként megfordultam. Ezúttal a helyszín, Pearl Harbour, Hawaii.
Anna Sári igazi kislány, főként apukája szemében.
Egy igazi rosszcsont - 6 éves Marci fiam.
Már megint utazás! A távol-keleti kirándulás egzotikumát, misztikumát sohasem lehet megunni, kivált úgy, ha az utazásban a feleségem is partner.

Heti Sport, 2000/10

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Fábián László