FONTOS


 

Hanzély Ákos indul a Steffl-kupán
Megpróbálom valahogy túlélni

Öreg ember nem vénember, A jó pap is holtig tanul - és még jó néhány hasonló szólás-mondás igaz lehet a világbajnok öttusázó, Hanzély Ákos esetére. A már visszavonult egykori világklasszis versenyző az önállóvá vált csepeli öttusaklub elnöke ugyanis kénytelen lesz visszatérni a porondra, azaz a tusakodások helyszíneire. Már néhány hete felvetődött ennek a lehetősége, hiszen a csepelieknek mindössze három felnőtt versenyzőjük van: Sárfalvi Péter, Kovács Gergő és Palya Sándor. Az olimpikon, világ-, és Európa-bajnok Sárfalvi már régi motoros Csepelen, Palya is biztos csapattag. A Hanzély kiválása miatt maradt űr betöltésére igazolták a Honvédtól a jövő emberét, a válogatott kerettag Kovácsot, aki néhány hete Achilles-ín-műtéten esett át, ezért került napirendre Hanzély esetleges kényszerű beugrása. Kovács lába a várakozásokat felülmúló gyorsasággal gyógyult, részt is vett a válogatott tatai edzőtáborában, ezért kezdtek eltűnni a sötét fellegek az elnök feje fölül. Már-már kezdett fellélegezni, hogy nem kényszerül újra versenyezni, de akkor csapott be az újabb ,ménkű", megsérült Palya is. Gerincbecsípődése van, így néhány nappal az idei első verseny, a hétvégi Steffl-kupa előtt újra csak két bevethető embere maradt a Csepelnek. Így nem volt mit tennie Hanzélynak, benevezte saját magát is.


Hanzély Ákos újra előveheti úszótudományát

"Most már biztosan kijelenthetem, hogy ott leszek a Steffl-kupán a váltónkban. Egyáltalán nem terveztem a visszatérést, de nincs mit tenni, a csapat érdekében vállalnom kell az indulást. Önálló öttusaklubunk első versenye lesz ez, nem lett volna szerencsés rötgön visszalépnünk. Lesz majd egy borzalmas napom, mert már fél éve teljesen leálltam, de megpróbálom valahogy túlélni" - mondta.

Bár Ákosnak rengeteg elintéznivalója van, de megpróbál naponta futni, a többi számot pedig egyszer-egyszer gyakorolta az utóbbi napokban. A technikai számokban az ő rutinjával akár még maradandót is alkothat, a fizikai számokban kell majd nagyon összeszednie magát. Egy-két éve még a Hanzély, Kovács, Sárfalvi hármas aranyeséllyel indult volna még egy ilyen nagy nemzetközi viadalon is, most azonban a tisztes helytállás lesz a Csepel célja.

(gadácsi) A színes sport 2001.02.20.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Hanzély Ákos