FONTOS


 

Női és férfibajnokság a Thorn-kupáért
Horváth Viktor és a hazai pálya

Tavaly némi meglepetésre szerezte meg a bajnoki címet, mert a zászló inkább a zsinórban ötödik egyéni aranyérmének megszerzésére készülő Sárfalvi Péternek állt. Ám a székesfehérvári Horváth Viktor utcahosszal győzött - és az azóta egyéni világbajnoki ezüstéremmel is büszkélkedő versenyző most már nagy esélyesként rajtol minden viadalon.

- Milyen előjelekkel várja a szombati bajnokságot?

- Kicsit fáradtnak érzem magam. Vasárnap még a Westel Világkupán szerepeltünk, túl közel van egymáshoz a két verseny, így nem volt lehetőség a bajnokságra külön készülni - mondja az Alba Volán 23 éves kitűnősége.

- Ha már szóba hozta a Világkupát... Áprilisban Madridban győzött, a budapesti fordulóban pedig úgy lett tizedik, hogy a döntőben elmaradt a selejtezőbeli eredményeitől. Mi lehet ennek az oka?

- Mint mondtam, a fáradtság. Már egy hónap sincs hátra az idény egyik fő versenyéig, az Európa-bajnokságig, az edzések között, rákészülés nélkül vágunk neki a viadaloknak. A döntőben egyébként egyik számban sem hibáztam, de nem is nyújtottam kiemelkedő teljesítményt. Egyedül a futásommal voltam maradéktalanul elégedett, örültem, hogy a "langyos" számok után ilyen jó futásra voltam képes.

- Akkor a fehérvári közönség ne is várja, hogy hazai pályán megvédi bajnoki címét?

- A fentiek nem jelentik azt, hogy lemondtam a győzelemről. Mint mindig, most is mindent megteszek majd a sikerért. Szeretnék az élmezőnyben végezni, és most nagyon számítok a közönségre. Remélem, segíteni fog, hogy ezúttal a megszokott, igazán jól ismert fehérvári környezetben versenyzek majd.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.17.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Viktor