FONTOS


 

ÖTTUSA.2000 Dmitrij Szvatkovszkij olimpiai bajnok öttusázó úgy véli: az egészségével fizetett a sydneyi aranyéremért
"A játékok előtt konzultáltam az orvosommal, és úgy döntöttünk, hogy sérülésem ellenére belevágunk. Fájdalomcsillapító injekciókkal küzdöttem végig a felkészülést és a versenyt, egyáltalán nem tudtam regenerálódni. Valószínűleg ennek lett az eredménye, hogy egy hónapja teniszezés közben elszakadt az Achilles-inam" - mondta a 29 éves orosz öttusázó. "Szeretnék még legalább egy évig az élmezőnyben maradni, de belefáradtam már abba, hogy folyton mankóval járjak, mert nincs időm felgyógyulni. Mindettől függetlenül a sydneyi győzelem volt életem legszebb napja."
SYDNEY.2000
- Egy találat a hármasbefutóból
- Vörös álma elszürkült
- Balogh Gábor - elsőre ezüstérem
- Vörös az esélyünk
- Baloghék érmekért tusáznak
- A lábadozó Pécsi Gábor "kerüli" a versenyzőit

- Hanzély Ákos a Csepel új szakosztály-igazgatója
- Nem biztos, hogy örülhetünk ha magyar keresztnevet hallunk az eredményhirdetéskor - Balogh Gábor
- A hatodik tusa: sérülés és betegség - Simóka Nóra
- A győzelemért szenvedni is kell - Vörös Zsuzsa
- A családjáért párbajozna is - Balogh Gábor
- Vérdopping-ellenőrzés az öttusázóknál
Császári a lovak miatt aggódik - Kapitányi háttérbeszélgetés
A nők kapitánya, Kulcsár Antal a betegség miatt nem lehetett jelen az eseményen. Császári Attila a nemzetközi szövetség vezérkarának tagja, a sydneyi olimpia technikai küldötte elmondta: nem tudja, hogy az öttusa-nagyhatalomnak nem nevezhető ausztrálok milyen képességű versenybírókat állítanak majd csatasorba, mert rangos viadalon még nem volt módjuk "vizsgázni", továbbá azt sem lehet tudni, hogy milyen lesz a legfontosabb "kellékek", a lovak tudása.
Pécsi Gábor a közeljövő feladatait vázolta. Elmondta: a jövő heti, szöuli kvalifikációs Világkupa-versenyen Fülep Sándor és Kovács Gergely mellett Madaras Ádám vesz részt (a nőknél Kulcsár Ágnes, Simóka Bea és Simóka Nóra indul). Az eredeti tervek szerint Hanzély Ákos utazott volna el Koreába, ám a világbajnok inkább a júniusi kvalifikációs világbajnokságra készül. A szöuli Vk-versennyel egy időben Balogh Gábor és Vörös Zsuzsanna Millfieldben szerepel. Az első viadal, amelyen a teljes hazai élmezőny rajthoz áll, az április 27. és 30. közötti, budapesti, Westel 900-kupa férfi és női Világkupa-verseny lesz.
(füredi), Nemzeti Sport 2000.04.02.

Balogh Gábor


Sárfalvi Péter


Simóka Nóra


Vörös Zsuzsa
ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK