FONTOS


 

Edzőtáborok és országos bajnokság
Lovasversenyekkel Sydneyig


Nem mérték túl bőre legjobb öttusázóink szabadságát. A székesfehérvári Európa-bajnokság után alig egy hetet pihenhettek, aztán a férfiak kedd délelőtt a Nemzeti Sportcsarnok vívótermében találkoztak. A kerettagok közül Balogh Gábor hiányzott ugyan a "randevúról", ám ez a hét még átmeneti időszak, mindenki egyéni tervek szerint készül.

-- Ez a hét azzal telik majd el, hogy a pihenő után megalapozzuk a következő hetek munkáját. Olyan állapotba kell kerülniük a versenyzőknek, hogy a jövő héten, Mátraházán már teljes értékű edzéseket tudjanak végezni -- mondta Pécsi Gábor technikai igazgató. -- Az edzőtábor közben lejövünk a hegyről, és huszonnyolcadikán részt veszünk az olimpiai csapatgyűlésen, majd július utolsó hetét Budapesten töltjük. Ezt az időszakot zárja le az augusztus első hétvégéjén sorra kerülő országos bajnokság.

Pécsi Gábor ismertette a további programot is, mely szerint augusztus 7-től két hetet Budapesten, utána három hetet Tatán töltenek a versenyzők. Szeptember 7-étől pedig alig másfél hét budapesti tartózkodás marad a szeptember 19-i, sydneyi elutazásig. Az olimpiai felkészülés során több vidéki lovaglást is programba akarnak iktatni, Prutkay Zoltánnak, a Nemzeti Lovarda igazgatójának segítségével olyan helyeket keresnének fel, ahol a sydneyi lovakhoz hasonló stílusú lovakon tudnak gyakorolni.

Kulcsár Antal női szövetségi kapitány -- egyben Vörös Zsuzsanna egyik edzője -- is elkezdte az olimpiai felkészülést az újdonsült Európa-bajnoknővel. A női szakág másik sydneyi szereplője, Simóka Nóra már az elmúlt héten nekifogott a munkának egyesületében.

-- Egyelőre az egyeztetések, szervezések időszakában vagyok. A jövő héten Orfűre mennénk a fehérvári lányokkal, Vörös Zsuzsával, Máthé Viviennel és Szathmáry Adrienn-nel, és ha az edzőjével megállapodunk, Simóka Nóra is velünk tart. Ez a hét egyébként csakúgy, mint a fiúknál, a felvezetésé, majd az országos bajnokságig az egyesületében készül mindenki. Mivel az olimpián az egyik kulcsszám lesz a lovaglás, a hétvégeken legalább három-négy alkalommal lovasversenyt iktatunk a programba -- mondta a kapitány.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.07.19.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK