FONTOS


 

Köszöntötték az első olimpiai bajnokot
Sikeres négy év után

A magyar öttusa-szakszövetség a svábhegyi edzőtáborban tartotta évzáró összejövetelét, amelyen Császári Attila elnök üdvözölte a megjelenteket, majd közelgő 75. születésnapja alkalmából emlékplakettel köszöntötte a sportág első hazai olimpiai bajnokcsapatának tagját, Szondy Istvánt.

Kálnoki Kis Sándor társelnök ismertette a sportág idei eredményeit, elemezte a lezáruló, igen sikeres olimpiai ciklust, amely alatt a magyar öttusázók 86 érmet szereztek világversenyeken, és jutalmakat adott át a sikeres versenyzőknek és edzőiknek.

Az év öttusázói, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Balogh Gábor, valamint az Európa-bajnok, Vörös Zsuzsanna átvehették a Westdeutsche Landesbank Alapítványának kupáját és ugyanilyen serleget, valamint pénzjutalmat kapott az év utánpótlásversenyzőjének megválasztott Simóka Nóra és Máthé Vivien.

A MOB képviseletében jelenlévő Köpf Károly kiemelte a magyar öttusaszövetség jelentős szerepét a nemzetközi öttusaéletben, valamint az olimpiai program kialakításában, ugyanis a sikeres 1999-es margitszigeti világbajnokság hatására emelték fel az olimpiai résztvevők létszámát.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.12.13.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK