FONTOS


 

Szinte hihetetlen, de mindenki egészséges
Két-három hete még inkább hasonlítottunk kórházra


Az öttusázók már egy hete Tatán, az edzőtáborban készülnek az idei feladatokra. Jó sokan. Aki számít, ott van. Ahogy Pálvölgyi Miklós, a férfiválogatott edzője fogalmaz: "Lányok-fiúk, kutyák-macskák". Ez az edzés szempontjából rendkívül előnyös, mert élénk vívóéletet lehet így kialakítani. Együtt dolgoznak ilyenkor a különböző korosztályok, és nemek, no, meg a nemzetek is. Ugyanis a hazai légiközlekedés nehézségei ellenére befutott a kínai küldöttség is, így hét ázsiai sportoló is színesíti az egyébként is változatos palettát. A férficsapaton örömteli változást lehet észrevenni. Nem is olyan régen még alig akadt épkézláb versenyző a keretben. Ki a korábbi sérülését "nyalogatta", másokat az influenza gyengített le, és akadt olyan is, akit megoperáltak. Ez utóbbi Kovács Gergőre vonatkozik, akinek az Achillesét műtötték. De ő is elkezdte az edzéseket, a futás is belefér már, s a hét végén a többiekkel lovagolt is. Társainak már kutyabaja, el is felejtették a bajukat.


Olimpikonjaink - Balogh Gábor (balról), Vörös Zsuzsa és Sárfalvi Péter - újra együtt készülnek az idei feladatokra

"A legfontosabb, hogy már mindenki egészséges, mert két-három hete inkább hasonlítottunk kórházra, mint válogatott keretre" - állapította meg a mester. A mindennapjaik a megszokott ütemben zajlanak. Lovasedzéssel kezdik és zárják a hetet, mindkettő Budapesten, a Tattersaalban zajlik. A többi tusát helyben gyakorolják, a nyugodt, ilyenkor "világvégi" edzőtáborban. A hét végén rövid pihenőt tartottak, de vasárnap már felvették a tempót. Ez akár szó szerint értendő, mert egy lovasversenyen indultak, ahol kétszer teljesítették a pályát.

"Kedvezményezettek voltunk, mert a közel száz versenyző közül az öttusázók a mezőny elején indulhattak. Így nem kellett megvárnunk a többieket, ezért azt sem tudom, hogy ki hányadik helyen végzett, de nem is ez számít. Az a lényeg, hogy mindenki jól mozgott."

A táborozás pénekig tart, az eredményt pedig már a jövő héten le lehet mérni, hiszen 22-én kezdődik Budapesten a Steffl-kupa férfi Vk-verseny.

Gadácsi János, A Színes Sport 2001.02.13

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK