FONTOS


 

Himnusz - utólag - a győzőknek
Aranyos pótszer

Örülnek, persze, hogy örülnek az aranyéremnek junior öttusázóink. Azért így mégsem az igazi a győzelem. A fiúk, az augusztusi budapesti vb-n csak a dobogó harmadik fokára kapaszkodhattak fel a hagyományos csapatversenyben, ám az előttük végzett orosz és ukrán hármas egy-egy tagja doppingolt. A nemzetközi szövetség hétfőn megfosztotta őket az érmektől, így a mieinké lett az arany. Utólag!

Valljuk be, így azért nem az igazi a siker. Most nincs himnusz, nem tapsol a nézőtér, a tévériporterek sem faggatják őket. Szerencsére a sportágban nagyon ritka az effajta késői eredményhirdetés.

- Lesz Himnusz - mondja Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke. - Valamilyen formában módot kerítünk rá, hogy ünnepélyes keretek között adhassuk át a magyar csapat - Halasi Zoltán, Horváth András és Kertész Ádám - tagjainak az érmeket. Megérdemelték.


Élre ugrottak

Igaz, nem biztos, hogy az eredeti medálokat kapják meg a fiúk. Hiába értesíti az oroszokat a nemzetközi szövetség, hogy küldjék vissza azokat, lehet, inkább megtartják maguknak, emlékbe. Ebben az esetben újakat kell veretni.

- Mi azért már ünnepelünk - mondja Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Egy pezsgőt biztosan megiszunk a kései siker örömére.

(jánosy), A Színes Sport 2001.10.31

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK