FONTOS


 

Sárfalvi megdönthet egy Balczó-rekordot

Sorrendben az ötödik aranyérmét szerezheti meg Sárfalvi Péter a hétvégi országos öttusabajnokságon. A verseny eredménye befolyásolja az Európa-bajnokságon részt vevő csapat összetételét is.

Egyes számokat új helyszíneken bonyolítanak le a szombat-vasárnapi országos öttusabajnokságon. A két kapitány azt akarta, hogy az úszást 50 méteres medencében rendezzék meg, ezért a Komjádi uszodába viszik, azon az áron is, hogy többet kell utazniuk a versenyzőknek, ami az egynapos öttusában nem elhanyagolható szempont. A futás a Népligetben, a Ferencváros sporttelepén lesz, többek közt azért is, hogy belakják a létesítményt, augusztusban ugyanis ott rendezik be a junior világbajnokság központját.

Pálvölgyi Miklós szövetségi vezetőedző reméli, hogy a bajnokság végeztével ő is világosabban lát, legalábbis, ami a válogatást illeti. Az Európa-bajnokságra utazó öt versenyzőt már a budapesti Világkupa után kijelölte - Balogh Gábor, Fülep Sándor, Horváth Viktor, Kállai Ákos és Sárfalvi Péter utazik a jövő hónapban Szófiába -, de azt csak az országos bajnokság végeredménye alapján dönti el, hogy kiket indít az egyéniben, illetve a váltóban.

Az előző négy bajnokságot Sárfalvi nyerte, eddig összesen öt aranya van, és ha ismét ő lesz az első, egy statisztikai mutatóban megelőzheti Balczó Andrást, aki 1965-től 1968-ig négyszer győzött sorozatban. Az örökranglistát azért továbbra is az olimpiai bajnok fogja vezetni nyolc győzelmével. Az indulók közül Sárfalvin kívül eddig csak Balogh nyert bajnokságot.

A női válogatott versenyzők közül Simóka Bea rövidesen szülni fog, Simóka Nóra még nem teljesen egészséges, így a világbajnok Vörös Zsuzsa köré keres csapatot Kulcsár Antal kapitány. Vörös a címvédő, mellette egy aranyérmes lesz még a mezőnyben: Füri Csilla, az 1999-es bajnok.

Lépesfalvi Zoltán, Magyar Hírlap 2001.05.24.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK