FONTOS


 

Még csak alakul az idei program
Pálvölgyi: a tisztességes felkészülésből még sosem volt baj

Hivatalosan még csak két munkanapot töltött el új állásában Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi vezetőedzője, ám e rövid idő alatt - no meg már az azt megelőző időszakban is - több napra való munkát végzett el.

- Most elsősorban szervezéssel foglalkozunk. Már egyeztettünk a vívószövetség vezetőivel, ugyanis szeretnénk, ha az öttusázók a jövőben is együtt készülhetnének a "hivatásos" vívókkal. Úgy néz ki, hogy hetente kétszer lesznek közös vívóedzéseink - kezdte Pálvölgyi Miklós. - Az edzőtáborozások is szervezés alatt állnak. Elképzelhető, hogy a hagyományos februári, barcelonai táborozás helyett idén Athénba megyünk, de még a spanyol lehetőséget sem vetettük el. Az azonban már most biztos, hogy a júliusi világbajnokság előtt három hetet Tatán töltünk majd.

- A versenyzőkkel találkozott már?

- Néhányukkal már a keddi vívóedzésen, ám akkor vizsgák miatt többen hiányoztak a teremből. A szerda esti edzésen viszont mindenkinek kötelező volt a részvétel.

- A keretből mindenki egészséges?

- Két betegünk volt az utóbbi időben: Fülep Sanyinak tüdőgyulladása volt, öccsének, Attilának pedig arcüreggyulladása, ám fokozatosan ők is elkezdik a munkát.

- Kialakult már, hogy a versenyzők közül ki melyik viadalon indul majd?

- Még nem, és ennek az a legfőbb oka, hogy még a nemzetközi versenynaptár sem készült el teljesen. Például az első Világkupa-versenynek évek óta San Antonio adott otthont, ám az amerikaiak most lemondták a rendezést, és még nincs új gazdája a viadalnak. Bízom benne, az edzőkkel rövid időn belül össze tudjuk állítani a programot. De addig is edzünk, dolgozunk, mert abból még sosem volt baj, ha tisztességesen készültek a versenyzők.

A szövetségi vezetőedző mellett a régi kapitánynak, Pécsi Gábor technikai igazgatónak is a versenyzőkön van a szeme.

- Az új vezetőedző kijelölése nem jelenti azt, hogy el kell szakadnom a szakmai munkától. Már csak azért sem, mert az alapszabály értelmében a teljes öttusasport szakmai felügyelete hozzám tartozik. A szakmai vonal megerősítését egyébként már az olimpia előtt elhatároztuk, annak ellenére, hogy rendkívül eredményes négy évet tudhatunk magunk mögött. Ám úgy gondoljuk, hogy ha lépést akarunk tartani a világ megerősödött öttusasportjával, állandó megújulásra van szükség. Mivel én igazán jól az edzők és a versenyzők között érzem magam, ebből a körből sohasem tudnék és nem is kívánok kiszakadni. Szóval, továbbra is a lovarda, a vívóterem és a többi helyszín lesz az igazi otthonom, és ezentúl is látogatom majd az edzéseket, még ha nem is olyan gyakran, mint eddig.

(füredi), Nemzeti Sport 2001.01.04.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK