FONTOS


 

Női kapitány még nincs
Kihirdették a férfiválogatottat

Szerdán délután tartotta idei első ülését a Magyar Öttusa-szakszövetség elnöksége. Az eseményen elfogadták az eltelt négy év értékeléséről készített anyagot, és a következő olimpiai ciklusra szóló előzetes terveket. A testület megköszönte a három szövetségi kapitány - Kulcsár Antal női, Pécsi Gábor felnőtt férfi, Deák Ferenc junior férfi - eredményes munkáját, akiknek megbízatása a ciklus végén lejárt.

Az elnökség Pálvölgyi Miklós szövetségi vezetőedzőt - egyéb feladatai mellett - a férfi keretek munkájának irányításával bízta meg, és a testület tárgyalást kezdeményez a női kapitányi poszt betöltésére Kulcsár Antallal, aki nem tudott részt venni az ülésen, és távollétében nem lehetett dönteni.

Kijelölték a felnőtt férfi válogatott keretet, melynek tagjai: Balogh Gábor, Kállai Ákos, Kovács Gergely (mind Honvéd-Steffl), Sárfalvi Péter (Csepel-Dunapack), Fülep Attila, Fülep Sándor, Komlósy Tibor (mind UTE), Horváth Viktor (Alba Volán), Kertész Ádám (KSI). Meghívottként Horváth András (Alba Volán) vesz részt a válogatott munkájában.

A női válogatott összeállításáról a leendő kapitány határoz majd.

Az elnökség megbízásából Rátonyi Gábor, a Honvéd-Steffl szakosztályigazgatója a jövő héten Athénba utazik, hogy a meleg égövi edzőtáborozásról tárgyaljon. Amennyiben megfelelőek lesznek a feltételek, előfordulhat, hogy a férfi és női válogatott a szokásos, február eleji táborozását nem Barcelonában, hanem a görög fővárosban tartja, illetve elképzelhető, hogy megosztva a katalán főváros és a 2004-es olimpia színhelye ad otthont legjobb versenyzőink alapozásának.

(füredi), Nemzeti Sport 2001.01.11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK