FONTOS


 

Új válogatottat kell kialakítani
Kulcsár Antal maradt a női kapitány

A Magyar Öttusa-szakszövetség elmúlt héten tartott elnökségi ülésén a testület csak a férfi szakággal kapcsolatban tudott döntéseket hozni, válogatott keretet hirdetni, a nőknél még a szövetségi kapitány személye sem dőlt el. Mégpedig azért, mert hiába voltak elégedettek az 1995. október 1-jétől hivatalban lévő Kulcsár Antal munkájával, a szakember nem volt jelen az eseményen.

Kedden aztán Kálnoki Kis Sándor, a szövetség társelnöke és Pécsi Gábor technikai igazgató megbeszéléseket folytatott Kulcsár Antallal, és megállapodtak a folytatásban.

- Már az új sporttörvény alapján dolgoztuk ki a szövetségi kapitányok feladatkörét, és az elnökség felhatalmazásával ennek szellemében beszélgettünk Tónival - mondta Kálnoki Kis Sándor. - A tárgyalás végén minden kérdésben megállapodtunk, így 2004. december 31-ig, vagyis az újabb olimpiai ciklusra Kulcsár Antalt bíztuk meg a női válogatott keretek irányításával.

Az ötvenéves székesfehérvári mesteredző sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen irányításával születtek meg a női szakág első világ-és Európa-bajnoki aranyérmei, elsősorban Vörös Zsuzsanna révén.

- Feladataim köre bővül, ugyanis az egyesületek bizonyos területeken szorosabb együttműködést kértek tőlem, és ebben partner vagyok. Rövid időn belül elkészítem a felkészülési tervet, amely tartalmazza a keretedzések számát és a versenyeztetési programot is.

- Kikkel kíván együtt dolgozni, vagyis mikor hirdet válogatott keretet?

- Nehéz helyzetben vagyok, ugyanis meghatározó versenyzőink közül Partics Katalin már görög színekben szerepel, Simóka Bea kisbabát vár, Simóka Nórának pedig mindkét térdét műtötték, és egyelőre nem tudni, mikortól és milyen formában lehet rá számítani. Azaz mindenképpen új válogatottat kell kialakítani.

- Az első számú magyar öttusázónővel, Vörös Zsuzsannával mi a helyzet?

- Természetesen számítok rá, és amilyen lendülettel elkezdte el az edzéseket, biztos vagyok benne, hogy kijavítja az olimpiai kisiklását.

(füredi) , Nemzeti Sport 2001.01.17.

"Egymás kezébe csaptunk"
Kulcsár a kapitány


A Magyar Öttusaszövetség legutóbbi elnökségi ülésén január 10-én szerette volna kinevezni a női válogatott szövetségi kapitányát is. Kulcsár Antal, az Alba Volán szakmai igazgatója akkor technikai okok miatt nem utazhatott Budapestre.Így hiába volt egyetlen jelölt, nem tudott megállapodni a sportág vezetőivel. Kálnoki Kis Sándor társelnök és Pécsi Gábor technikai igazgató kedden tárgyalt Kulcsár Antallal. Székesfehérvárott találkoztak a szakemberrel és az egyeztetés nyomán 2004. végéig továbbra is Kulcsár a női szövetségi kapitány.

"Meg kellett beszélnünk néhány részletet - mondta a tár- gyalás után Kálnoki Kis Sándor - , hiszen az új sporttörvény rendelkezik a szövetségi kapitányok munkaköri leírásáról. Most már tételesen le van írva, hogy milyen felkészülési programot kell készítenie, ellenőriznie kell az egyesületekben folyó munkát. Kulcsár Antal továbbra is vezeti az Alba Volán szakmai munkáját is, de a válogatott keretnek hetente lesz közös vívó- és lovaglóedzéseÉ"

Kulcsár Antal tudja a legjobban, hogy a feladata ezúttal sem lesz könnyű: "Eljöttek, megbeszéltük a feladatokat, a javadalmazást és egymás kezébe csaptunk. Újdonság, hogy időnként ott kell lennem az egyesületek edzésein. Elkészítem bő egy héten belül a programot, lefektetem a válogatási elveket, javaslatot teszek a versenyeztetésre, a válogatott keretekre. Nem lesz könnyű, mert Partics Katalin görög színekben versenyez már, Simóka Bea gyermeket vár, Simóka Nóra pedig még lábadozik miután mindkét lábát megműtötték. Továbbra is Vörös Zsuzsától várjuk elsősorban az eredményeket, de nagyon tehetségesek a fiatalok, akik most lehetőséget kaphatnak."

(gadácsi), A Színes Sport 2001.01.17

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK