FONTOS


 

A kapitánynak is erőt ad az edzőtábor
Kulcsár Antal nem marad csapat nélkül

Minden kezdet nehéz - tartja a mondás.

És ezt a mondást most ezer százalékig igaznak tartja Kulcsár Antal, a női öttusázók szövetségi kapitánya. A posztot 1995. október elseje óta betöltő székesfehérvári szakember már sok nehézséget leküzdött az évek során, de így, mint az új évezred elején, még egyszer sem vágott neki az idénynek.

- Arra lelkileg felkészültem, hogy idén új csapatot kell kialakítanom, mert nem számíthatok a válogatott két meghatározó tagjára, a kisbabát váró Simóka Beára, valamint a görögökhöz "igazolt" Partics Katalinra. Ám arra nem gondoltam, hogy a versenyeztetés kialakítása ilyen nehéz lesz - kezdte a jelenleg a tatai edzőtáborban tartózkodó kapitány.

- Mi okozza a gondot?

- Elsősorban az, hogy a nemzetközi versenynaptárban egyelőre csupán két női Világkupa-viadalnak van gazdája, a mexikóiak és mi, magyarok vállaltunk rendezést. Az elmúlt héten kiderült, hogy az idénynyitó San Antonió-i verseny ezúttal elmarad, mert az amerikaiak lemodták a rendezést, és nem ugrott be helyettük más. A hírek szerint a még kiadó, április eleji Világkupának lesz gazdája, és ez a jövő héten eldől. Szóval ha elkészül a versenynaptár, mi is meg tudjuk tervezni a lányok versenyeztetését.

- Lesz kit csatasorba állítania? Például mikor számíthat az olimpiát is megjárt, műtéteken átesett Simóka Nórára?

- Bár Nóri nincs itt a táborban, de már edzésbe állt, vagyis javul az állapota. Sőt azt tervezte, hogy a két hét múlva esedékes nemzetközi fedett pályás viadalaon, a Steffl-kupán négy számban rajthoz is áll. Én azonban úgy vélem, ne kockáztassunk, inkább épüljön föl teljesen. Igaz, nagy szükségem lenne Nórira, de a gyors sikerért nem lenne célszerű föláldozni a jövőt.

- Mi van a tavalyi év felfedezettjével, a felnőtt világbajnokságon tizennyolc évesen debütáló és váltóban aranyérmet szerző Máthé Viviennel?

- Vivien miatt aggódtam egy kicsit, mert sokat fogyott, ám kezd újra erőre kapni, és ez biztató.

- A végére maradt az első számú honi versenyző, a világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna.

- Zsuzsa a hosszú pihenő után decemberben kezdte el az edzéseket, januártól végez teljes programot, a formája ennek megfelelő. Mint mindenkiről, róla is majd a fedett pályás verseny után tudok véleményt alkotni. Az a verseny igazi felemérő lesz, amely után meghatározhatjuk, kinek milyen irányban kell tovább haladnia.

- A szavai alapján mégsem olyan sötét a kép.

- Hmm... Már én is optimistábban látom a világot, mint néhány hete, amikor úgy éreztem, hogy elfogy a regimentem. Az edzőtáborban nagyon jó a hangulat, mindenki lelkesen dolgozik. Még Simóka Bea is meglátogatott minket, és kocogott a társakkal. Őt most láttam őt először, nagyon aranyos kismama. Szóval ez az időszak összekovácsolja a csapatot, és ez nekem is erőt ad.

(füredi) , Nemzeti Sport 2001.02.09.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK