FONTOS


 

Steffl-kupa nemzetközi fedett pályás viadal
A Csepel és az Alba Volán lett a váltóbajnok

Nehéz eldönteni, hogy mit, mikor kell abbahagyni. A sportolókról azt tartják: a csúcson kell befejezniük pályafutásukat. Hanzély Ákos, a Csepel-Dunapack világ- és Európa-bajnok öttusázója tavaly Eb-aranyéremmel mondott búcsút a válogatottságnak. Vagyis csúcson volt. A sportbarátokban mégis felmerül a kérdés: lehet, hogy elsiette a döntést? A Steffl-kupáért kiírt négynapos nemzetközi, fedett pályás viadal nyitányán a csütörtöki váltóversenyen mindenesetre az az érzés alakult ki a nézőkben, hogy Hanzélyra ma is szüksége lenne a válogatottnak. Hanzély úgyis remekelt, hogy csak kényszerűségből, alig néhány edzés után szállt be a versenybe, Sárfalvi Péter és Kovács Gergely mellé. Az egyéni vb-ezüstérmes ugyanis jelenleg szakosztályvezetőként segíti egykori klubját, ám mivel sérülés miatt nem lett volna teljes a csapatuk, a stafétában vállalta a részvételt (egyébként 12 férfi és 4 női csapat nevezett be az országos váltóbajnokságnak is számító viadalra). Az első számban, a lövészetben Hanzély 94 körrel csapata legjobbja volt - no persze egy főnök mutasson példát a beosztottaknak -, sőt, a magyarok közül is csak az újpesti Fülep Attila (95) volt jobb nála. A lőtér után a páston is remekelt Hanzély - 24 győzelemmel ismét ő volt a csepeliek legjobbja. Persze társai sem akartak elmaradni mögötte, szorgalmasan gyűjtötték a tusokat és teljesítményük megkoronázásaként a rangadót a címvédő Honvéd-Steffl elleni mérkőzést is megnyerték 5:4-re. Pedig a vetélytársnál is szerepeltek ászok, így az olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor, valamint a csapatvilágbajnok Kállai Ákos.

- Kár ezért a vereségért! Olyan jól indult az egész, 3:0-ra elhúztunk, mégis kikaptunk - kesergett Kállai.

Hanzély pedig élvezte, hogy ismét az érdeklődés középpontjába került, két szám után mindenki - tévések és szakemberek - vele foglalkozott.

- Világbajnokságon lőttem legutóbb ilyen jól. A vívásommal sem volt gond - fogalmazott a tőle megszokott szűkszavúsággal Hanzély, akit többen is a folytatásra ösztönöztek.

- Igaz, az eredmények alapján úgy tűnik, bármikor visszatérhetnék az öttusába, de nem foglalkozom ezzel komolyan - hárította el a kapacitálásokat.

És most essék szó a mezőny másik feléről a nőkről. Amilyen kellemes meglepetés volt Hanzély szereplése ugyanolyan a szebbik nemnél a KSI-trió produkciója. A fiatalok megnyerték a lövészetet és bár a vívás a Honvéd-Steffl, az úszás pedig az Alba Volán sikerét hozta, három szám után vezettek az összetettben. A nőkről szólva is említést kell tenni egy visszatérőről, méghozzá Partics Katalinról, aki igaz, hogy görög színekben versenyez, de külön engedéllyel erre a viadalra "visszaigazolhatott" egykori klubjába, a Honvédba.

A legrizikósabb szám a lovaglás ezúttal nem rázta szét a mezőnyt, a csapatok nagyobb rontás nélkül jöttek le a pályáról. A záró, 3x1500 méteres futás előtt a nőknél a KSI több mint száz ponttal vezetett ugyan, de várható volt, hogy ez az előny kevés lesz a jó futókból álló Alba Volánnal szemben. A férfiaknál viszont a csepeliek biztos győztesnek tűntek. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a nőknél a fehérváriak tették meg leggyorsabban a távot, s ezzel megvédték tavalyi címüket. Bár, a férfiaknál is székesfehérvári siker született a záró számban, összetettben a csepeliek győztek, s ezzel 1997 után ismét aranyérmesek lettek.

Füredi Mariannn

Steffl-kupa, nemzetközi fedett pályás verseny, egyben országos váltóbajnokság

Férfiak. Bajnok: Csepel-Dunapack (Hanzély Ákos, Kovács Gergely, Sárfalvi Péter, edző: Balaska Zsolt, Magyary István, Sárfalvi Béla) 5526 pont, 2. Honvéd-Steffl (Balogh Gábor, Csery Péter, Kállai Ákos) 5447, 3. UTE (Fülep Sándor, Fülep Attila, Komlósy Tibor) 5326, 4. Alba Volán A 5291, 5. KSI 4846, 6. Honvéd-Steffl B 4703

Nők. Bajnok: Alba Volán A (Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Szathmáry Adrienn, edzők: Kulcsár Antal, Komlódy Zsolt, Mészöly Gábor, Varga Domokos, ifj. Deák Ferenc, Korponai István) 4988 pont, 2. Honvéd-Steffl (Fehér Noémi, Füri Csilla, Partics Katalin) 4864, 3. KSI (Andrejkovics Andrea, Kling Réka, Sasvári Éva) 4829, 4. Alba Volán B 4283.

A nemzetközi férfiverseny végeredménye: 1. Csepel-Dunapack 5526, 2. Honvéd-Steffl 5447, 3. Németország (Dietz, Veder, Beutler) 5388

Nemzeti Sport, 2001.02.23.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK