FONTOS


 

Premier a Világkupán: az egyéni után váltóverseny
Világbajnoki mezőny Fehérvárott

A pénteken kezdődő "Volán női Világkupa-viadal és váltóverseny a Mol-nagydíjért" szervezőbizottsága kedden Székesfehérvárott sajtótájékoztatót tartott, amelyen Tóth István, a szervezőbizottság elnöke megemlítette, hogy a Világkupa rendezésének alapjait már egy éve, a sikeres Európa-bajnokság megrendezésével lerakták, hiszen akkor már minden létesítmény "tető alá került".

A szervezők jó munkáját dicséri, hogy már biztosan nullszaldós lesz a rendezvény, annak ellenére, hogy a sportolók teljes ellátását és szállását térítés nélkül biztosítják. Az indulói létszám a csütörtök esti technikai értekezleten válik véglegessé, de eddig 18 ország 54 versenyzőjének hivatalos nevezése érkezett meg.

A sajtótájékoztatón több szponzori szerződést írtak alá, így a verseny főszponzorával, a Mol Rt.-vel, valamint a Hungária Biztosítóval, a Pannon Lapok Kft.-vel és a Natur Produkt Kt.-vel. Tóth István elmondta, egy-egy kiemelt verseny megrendezése jótékony hatással van a 600-650 fiatalt foglalkoztató utánpótlásbázisukra, valamint a város hírnevét is tovább erősítheti.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány két héttel ezelőtt bizonytalan volt a csapat kijelölését illetően, mert Simóka Nóra műtétjei után még nem érte el a kellő edzettségi szintet, ennek ellenére rá már számít a pénteken rajtoló versenyen. A három hete rendezett párizsi viadalon lovával bukott Máthé Vivien indulása még kérdéses, csak a csütörtök esti technikai értekezleten dől el a sorsa. A rendező jogán 12 magyar indulhat, az A-csapatban kap helyet Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla és Szathmáry Adrienn, a B-ben Simóka Nóra, Sasvári Éva és Vojtkó Edit, a C-ben Fehér Noémi, Pál Rita és Boross Barbara, míg a D-ben Dékány Mária, Kling Réka és Andrejkovics Andrea.

A külföldi kiválóságok közül a legnevesebb az olimpiai bajnok angol Stephanie Cook, valamint a sydneyi bronzérmes Kate Allenby, de a német Elena Reiche és Kim Raisner, az olasz Fabiana Fares, az orosz Jelizaveta Szuvorova és a lengyel Paulina Boenisz is több világ- és Európa-bajnoki éremmel dicsekedhet. A viadal érdekessége, hogy első alkalommal rendeznek a Világkupa döntője után, hétfőn váltóversenyt. A kapitány abban bízik, hogy a két versenyen legalább egy érmet szereznek a magyarok.

Székelyhidi János, Nemzeti Sport 2001.04.25.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK