FONTOS


 

Véglegesítették a budapesti junior-világbajnokság helyszíneit
A bajnokság lesz a kárpótlás

A két hete rendezett warendorfi férfi Világkupa-állomás után Pálvölgyi Miklós szövetségi vezetőedző egyik szeme sírt, a másik meg nevetett. A szakvezető örült, mert Fülep Sándor szenzációs győzelmével zárult a viadal, bosszankodott, mert - elsősorban a rendezők túlzott keménysége miatt - a négy magyarból csupán Fülep jutott be a döntőbe. A házigazdák szóbeli tájékoztatása ugyanis nem egyezett a nyomtatásban kiadott versenykiírással, így versenyzőink lekésték a lövészetet, és később, egy másik csoporttal pedig nem engedték őket lőni. Egy számmal kevesebbet teljesítve viszont nem volt esélyük a fináléba jutásra.

Mivel a verseny válogató volt az idei világ- és Európa-bajnokságra, a vezetőedző nehéz helyzetbe került. Hogyan biztosítson a balszerencsésen jártaknak újabb versenyzési alkalmat, hogyan "kárpótolja" őket? Keddre megszületett a terv.

"A világversenyekre aspirálók közül eddig öten - Fülep Sándor, Horváth Viktor, Sárfalvi Péter, Balogh Gábor és Kállai Ákos - szereztek döntős helyezést. A hét végi budapesti Ericsson-Westel Világkupán mind a tizenkét kerettag elindul. Ha az eddigi döntősök megint a harminckettő közé jutnak, nekik már két fináléjuk lesz, míg bizonyára lesznek olyanok, akiknek az lesz az első. Mivel a versenynaptár igen zsúfolt, az Európa-bajnokság pedig már a nyakunkon van, nem tudtunk sokat variálni: a döntősök között a május végi országos bajnokság dönt majd. Vagyis aki Warendorfban nem bizonyíthatott, két hazai versenyen megteheti" - mondta Pálvölgyi Miklós.

Míg a férfiak Budapesten, a nők Angliában, a júliusi világbajnokság színhelyén, Millfieldben szerepelnek Világkupa-viadalon. Az eseményen Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Szathmáry Adrienn és Vojtkó Edit képviseli színeinket. Kulcsár Antal szövetségi kapitány elmondta, hogy az egy hónapja lovaglás közben balesetet szenvedett Máthé Vivien bár gyógyulófélben van, továbbra sem terhelhető a szokott módon. A kapitány bízik abban, hogy a tavalyi év felfedezettje a jövő hét végi svájci viadalon már rajthoz tud állni.

Véglegessé váltak az augusztus első hetében esedékes budapesti férfi és női junior-világbajnokság helyszínei. A megállapodás szerint a lövészetnek, a vívásnak, az úszásnak és a selejtezők futásának az FTC népligeti létesítményei adnak otthont. A lovaglásra és a döntők futására az 1989-es felnőtt vébéről már jól ismert helyszínen, a Nemzeti Lóverseny Kft. területén lévő Kincsem-parkban, a galopp-pályán kerül sor.

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2001.05.09.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK