FONTOS


 

Martinek, Madaras és Hanzély is beszáll a vb-felkészülésbe
Európa-bajnokság után a vb a tét

Szinte haza sem értek versenyzőink a nagy magyar sikerrel - három arany- és egy bronzéremmel - zárult szófiai Európa-bajnokságról, máris megkezdték a felkészülést a közelgő világbajnokságra.

A keddi pihenőnap után a szerdát a fővárosban reggeli lovasedzéssel kezdték a versenyzők, majd lóhátról a szövetség kisbuszába átszállva Tatára utaztak. A megérkezés után Pálvölgyi Miklós férfi- és Kulcsár Antal női kapitány könnyű futást vezényelt, délután pedig vívóedzés szerepelt a műsoron. Az edzőtábor lakója jelenleg 17 versenyző, a július 17. és 22. közötti, angliai felnőtt férfi és női világbajnokságra készülő versenyzők - Balogh Gábor, Fülep Sándor, Horváth Viktor, Kállai Ákos, Sárfalvi Péter, Füri Csilla, Simóka Nóra, Vörös Zsuzsanna - munkáját edzőpartnerként a juniorok segítik.

A jövő héten neves vendégek látogatnak majd Tatára, az előző korosztály klasszisai, a pályafutásukat a közelmúltban abbahagyó Martinek János, Madaras Ádám és Hanzély Ákos lesznek az utódok asszópartnerei.

Polgármesteri fogadás Székesfehérvárott
Vörös és Horváth köszöntése


Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere kedden hivatalában fogadta és köszöntötte a szófiai öttusa Európa-bajnokságon kiválóan szerepelt fehérvári versenyzőket, Vörös Zsuzsannát és Horváth Viktort. A világbajnok Vörös Zsuzsanna a váltóban, az első felnőttversenyén szereplő Horváth Viktor pedig csapatban és váltóban állt a dobogó legfelső fokára. A város polgármestere ajándékot adott át az Alba Volán két remek sportolójának. A fogadáson jelen voltak az Alba Volán Rt. és a sportklub vezetői, akik ezúttal adták át a két versenyzőnek és szakvezetőiknek a jutalmakat.

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2001.06.28.

Aranyos frissítés

Biztos esélyesként indulnak a világversenyeken a magyar öttusázók. A szófiai Eb-re is éremszerzési reményekkel érkezett csapatunk, ám arra a legoptimistábbak sem gondoltak, hogy három arany- és egy bronzérem lesz a mérleg. Eb-címet szerzett a férfi- és női váltó, a férfiak hagyományos csapatversenyét is a mieink nyerték, Fülep Sándor egyéni bronzérme afféle ráadás volt.

Ilyen gazdag termés után bizakodhatunk, hogy a három hét múlva rajtoló angliai vb-n sem maradunk érmek nélkül. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint a vb-n nehezebb dolgunk lesz.

- Jót tett a vérfrissítés a férfiválogatottnak - mondta a szakember. - Fülep és Horváth Viktor új színekkel gazdagította a csapatot. Az sem vette el a kedvünket, hogy a szervezők egyéni módon értelmezték a szabályokat, a váltóban egy-egy ló jutott a háromtagú csapatoknak.

A szervezésbe balkáni ízek vegyültek, eleinte nehézkes volt az információáramlás.

- Most a vb-re összpontosítunk, a lányoknak nehezebb dolguk lesz, az angolok nyertek a sydneyi olimpián, s a hazai pálya jótékony hatást gyakorolhat teljesítményükre. Ettől függetlenül mind a fiúktól, mind a lányoktól dobogós helyezést, helyezéseket remélek.

jánosy, A színes Sport 2001.06.27.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK