FONTOS


 

Öttusa királynői a királyok városában

Pénteken kezdetét veszi Székesfehérvárott a hónap egyik legjelentősebb magyarországi sporteseménye, az I. Volán Női Öttusa Világkupa-verseny. A rangos megmérettetésen az igen erős mezőnyben több olimpiai, világ- és Európa-bajnok indul majd.

Az angolok például valamennyi menőjüket harcba dobják. Magyar szövetségi kapitányuk, Németh István az olimpiai bajnok Stefanie Cook mellett a sydneyi bronzérmes Kate Allenbyt és a számtalan VK-versenyen eredményes Georgina Harlandot is csatasorba állítja.

A mezőny példátlanul erős, világbajnoki szintűnek ígérkezik, ugyanis 18 ország 55 versenyzője méretteti meg magát a koronázó városban. Kulcsár Antal a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy bár sok a sérült csapatában, jó szereplésre számít a Füri Csilla, Vörös Zsuzsa, Szathmáry Adrienn összetételű első csapatától és egyéniben is képesnek tartja bármelyik élversenyzőt a dobogós helyek valamelyikének megszerzésére.

Rossz hír, hogy a tavalyi váltó világbajnok csapat tagja, Máthé Vivien - aki az idei versenyeken eddig kiválóan helytállt - párizsi sérülése okán nem állhat rajthoz. A viadalnak két kuriózuma is van: ez az első világverseny, amelyen a szervezők olyan eredményes munkát végeztek, hogy a résztvevőknek sem a szállásért sem az étkezésért nem kell fizetniük! A másik sem elhanyagolandó: a székesfehérvári lesz a Világkupák közül az első, amelyen váltóversenyt is lebonyolítanak.

Az ok roppant kézenfekvő: az athéni olimpián elképzelhető a váltóverseny bevezetése is, márpedig annak létjogosultságát mi sem demonstrálja jobban, mint egy jól sikerült VK-viadal...

Mátay Balázs, Sporthírek 2001.04.26.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK