FONTOS


 

Sárfalvi közel a hatodikhoz

Megdönti-e Sárfalvi Péter Balczó András rekordját? Ez a hétvégi Thorn Kupáért kiírt felnőtt magyar öttusa bajnokság legnagyobb kérdése. Balczó és a népszerű "Sápé" is négy-négy elsőségnél tart ugyanis és értelemszerűen már csak utóbbi növelheti az aranyak számát.

A két héttel ezelőtti férfi Világkupa után a hétvégén ismét öttusaversenyt rendeznek Budapesten. A szombaton kezdődő 17. női és a vasárnap rajtoló 56. férfibajnokság résztvevői ezúttal hosszabb távokat tesznek meg mint a két héttel ezelőtti Világkupán. Ugyanis alig egy hónappal a szófiai Eb előtt a rendezők úgy gondolták, hogy 25 méteres medence helyett inkább az 50 méteresben rendezik meg az úszást. A futás helyszíne pedig az augusztusi junior világbajnokság helyszíne, a népligeti FTC pálya lesz.


A hölgyeknél nem egyszerű a helyzet, hiszen Kulcsár Antal női szakvezetőnek szinte új csapatot kellett felépítenie. Máthé Vivien és az olimpián részt vevő Simóka Nóra is sérülések utáni állapotban áll rajthoz, mely verseny a hölgyeknél válogató az EB-re


A férfiaknál a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor kisebb sérüléssel bajlódik, de minden bizonnyal elindul a viadalon, továbbá Kovács Gergely is egy korábbi combsérüléssel küszködik. Ugyan a férfiaknál már ismert az EB-re utazó keret, de a részletekről a hétvégi verseny után dönt a kapitány.


A hölgyeknél a világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna a címvédő, még a férfiaknál Sárfalvi Péter lehet esélyes az aranyra, aki győzelem esetén megközelítheti a legendás Balczó Andrást, aki nyolc egyéni bajnoki címet tudhat magáénak.

Sportonline, 2001.05.24.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK