FONTOS


 

Az öttusázók kulcsot kaptak az edzőteremhez

Spanyolországban edzőtáborozik vasárnap óta a magyar öttusaélvonal. Pécsi Gábor, a szövetség főtitkára, aki a kiutazást készítette elő, és ma már visszatér Budapestre, elmondta, hogy nem ismeretlen helyre érkeztek, hiszen San Cugatban, a spanyol sportminisztérium egyik létesítményében visszatérő vendégek, a személyzet már majdnem olyan jól ismeri őket, mint a tatai edzőtábor dolgozói.

Hat ország 58 nemzetközi szintű versenyzője gyakorol a táborban - a tizenöt magyar sportolót hét edző kísérte el -, és ez a létszám főleg a vívás miatt hasznos, nem az unalomig ismert ellenfelek állnak egymással szemben a páston.

A külföldiek egy része is régi táborozó, a spanyolok Kováts Endre vezetésével, az angolok Németh Istvánnal vagy a svájciak - most Kaiser László az edzőjük - rendre megjelennek Magyarországon is. Rajtuk kívül ezekben a napokban a portugálok és a németek készülnek fel Spanyolországban.

A magyar öttusázók délelőtt és délután is két-két edzést tartanak, a táboron belül az öt szám közül csak a lovaglásra nincs lehetőség. Az edzőtábor tizenegy pástja nem mindig elég, néha sorba kell állni, a létesítmények többségéhez viszont kulcsuk van az edzőknek, lőni vagy erősíteni akkor járnak a versenyzők, amikor akarnak.

A magyar férfi és női válogatott teljes létszámban San Cugatban edz. A Honvéd versenyzői korábban Dél-Afrikában táboroztak, de a különböző felkészültségi állapot nem okoz fennakadást, mert - mint Pécsi Gábor elmondta - minden versenyző testre szabott feladatokat kap. Az öttusázók a jövő szombaton érkeznek haza, és nem sokkal később már a budapesti fedett pályás idénynyitón versenyeznek.

Lépesfalvi Zoltán, Magyar Hírlap 2002.02.05.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK