FONTOS


 

Volán női Világkupa és váltóverseny a Mol nagydíjáért, Székesfehérvár
A britek lefutották a magyarokat

A szombati esős, szeles idő után vasárnap már kellemes napsütésben versenyezhettek a női Világkupa résztvevői. A váltók küzdelmében Kulcsár Antal szövetségi kapitány mind a tizenkét magyar versenyzőt indította, így azok is szerepet kaptak, akik nem jutottak be az egyéni verseny döntőjébe.

Az egyéni teljesítmények alapján a győztes Vörös Zsuzsanna, valamint a Simóka testvérek, Bea és a Nóra alkotta A csapatunkat várta a közönség a dobogó legfelső fokára. Nos, jól is kezdték a napot, megnyerték a lövészetet. Vívásban sem szerepelt rosszul első csapatunk, bár a páston a Dékány Mária, Pál Rita, Kulcsár Ágnes összetétel? C egység volt a legjobb. A változatosság kedvéért az úszásban a magyar B trió (Szatmári Adrienn, Máthé Vivien, Füri Csilla) volt a leggyorsabb.

A lovaglásban rendkívül szoros volt a verseny, C csapatunk azonos pontszámmal (1184), jobb időeredménnyel végzett az első helyen a kettes számú együttesünk előtt. Vörösék hibátlanul lovagoltak ugyan, de jelentős időtúllépés miatt csak 1100 pontot szereztek - igaz, négy szám után így is ők álltak az élen (4268 pont), sőt, a második és a harmadik helyen is magyar együttes állt, a C és a B. A nagy ellenfél és remek futó britek a negyedik helyen álltak 4184 ponttal.

Mint várható volt, a záró számban, a 3x1500 méteres futásban csak az elején volt nagy küzdelem, Németh István tanítványai féltávnál már megelőzték a magyar csapatokat.

Bár a britek "kiénekelték a szánkból a sajtot", ők állhattak a dobogó tetejére, Kulcsár Antal szövetségi kapitány elégedett volt versenyzői három- napos teljesítményével.

"Ez volt az első alkalom, hogy magyar női versenyző Világkupát tudott nyerni hazai pályán. Vörös Zsuzsa sok nemzetközi sikert ért már el, de ez eddig hiányzott a gyűjteményéből. A rossz sorozat véget ért, és remélem, ez kellő önbizalmat ad a további versenyzéséhez. A váltó is színvonalas versenyt hozott, a lovaglásban jobban szereplő B-csapat megelőzte Vöröséket. Az idén ez volt a harmadik jelentős nemzetközi versenyünk, az eredmények biztatóak. A mostani tapasztalatokat is figyelembe véve a három hét múlva esedékes fehérvári országos bajnokság után jelölöm ki az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon szereplő csapatot."

Volán női Világkupa és váltóverseny a Mol nagydíjáért, Székesfehérvár

Váltó: 1. Nagy-Britannia (Georgina Harland, Sian Lewis, Emily Bright) 5136 pont, 2. Magyarország B (Füri Csilla, Szatmári Adrienn, Máthé Vivien) 5072, 3. Magyarország A (Vörös Zsuzsanna, Simóka Nóra, Simóka Bea) 5012, 4. Olaszország 4948, 5. Magyarország C (Dékány Mária, Kulcsár Ágnes, Pál Rita) 4684, 6. Lengyelország 4528

Székelyhidi János, Nemzeti Sport 2002.04.29.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK