FONTOS


 

Budapesten alakul ki az augusztusi Világkupa-döntőmezőnye
Világbajnokok a hullámvasút mellett

Hogy kerül a csizma az asztalra, pontosabban az öttusa a Vidám Parkba? Ennek a kérdésnek a megválaszolásával nyitotta a Magyar Öttusa-szakszövetség és a Westel Mobil Távközlési Rt. keddi sajtótájékoztatóját Pécsi Gábor, a MÖSZ technikai igazgatója. Mint mondta, a sportág honi vezérkarára jellemző, hogy megpróbálják minél közelebb vinni a tömegekhez a rangos eseményeket, ezért találtak olyan, kezdetben furcsának tűnő, de aztán nagy sikert aratott helyszíneket a világversenyeknek, mint például a Vajdahunyad vára és környéke vagy éppen a Margitsziget. Mivel egy májusi vasárnap délután a Vidám Parkban igen sok ember fordul meg, gondoltak egy nagyot, és felkeresték a közkedvelt szórakozóhely igazgatóját, Tari Juliannát, hadd rendezhessék a Westel férfi Világkupa vasárnapi záró futását a hullámvasút szomszédságában. Az igazgatónő vevő volt az ötletre, már csak azért is, mert a Vidám Park is szélesíteni kívánja profilját, a nyár folyamán különböző rendezvényeknek ad otthont, és a sorozatba beleillik az öttusázók vetélkedése is. Az a verseny, amelynek rangját növeli, hogy ez a Vk-sorozat idei utolsó állomása, amely után kiderül: ki szerzett jogot az augusztusi budapesti, olimpiai kvalifikáló Vk- döntőben való részvételre. Nem véletlen, hogy nagy és erős mezőny indulása várható a pénteki selejtezőben, hiszen már csak itt lehet Vk-pontokat gyűjteni. A honi versenyzők számára a viadal és az egy hét múlva esedékes országos bajnokság válogatónak számít, melyek után Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány kihirdeti az Európa-és világbajnokságon szereplő csapatot.

A budapesti versenyen legutóbb 1996-ban örülhetett magyar sikernek a közönség. Az akkori győztes, az azóta két egyéni világbajnoki címet szerző Balogh Gábor elmondta, hogy bár számára a világ- és az Európa-bajnokság az idény fő versenye, a Világkupát is kiemelten kezeli, mert jó eredménnyel szeretné meghálálni a Westelnek, hogy 1996 óta támogatja pályafutását, 1997 óta pedig szeretett sportágát.

A tájékoztató végén Bartók Miklós, projektmenedzsere bejelentette: mivel nagyon jó a kapcsolatuk az öttusázókkal, a Westel a támogatást "megtoldotta" azzal, hogy az augusztusi Világkupa-döntőnek is névadó szponzora lesz.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.08.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK