FONTOS


 

Junior Európa-bajnokság, Budapest
Bronzérmes lett a férfiváltó


Bronzérmet szerzett a Marosi Ádám, Lipták Róbert, Kohár István összeállítású férfiváltó a budapesti junior öttusa Európa-bajnokságon. A magyarok rosszul kezdték a napot, a lövészetet mindöszsze a 11. helyen fejezték be. A vívás után a nyolcadik, az úszást követően a kilencedik helyen álltak, majd a lovaglást három verőhibával megnyerték, így már ötödikek voltak. A futás során azután még két csapatot megelőztek, s felállhattak a dobogó legalsó fokára.

Junior Európa-bajnokság, Budapest
Férfiak. Váltó: Európa-bajnok: Franciaország 5564 pont, 2. Fehéroroszország 5444, 3. Magyarország (MAROSI ÁDÁM, egyesület: Honvéd-Steffl, edzői: Hicsák Zsolt, Gelley István, Móczár István, Sárfalvi Béla; LIPTÁK RÓBERT, e: Alba Volán, e: ifj. Deák Ferenc, Komlódy Zsolt, Varga Domokos, Mészöly Gábor, Kulcsár Antal; KOHÁR ISTVÁN, e: Honvéd-Steffl, e: Hicsák Zsolt, Gelley István, Móczár István, Sárfalvi Béla) 5264

Nemzeti Sport 2002.07.08.

Junior Európa-bajnokság, Budapest
Első a női csapat


Aranyérmet szerzett a Sasvári Éva, Máthé Vivien, Pál Rita összetételű női csapatunk a budapesti junior Eb második napján, egyéniben Sasvári Éva ezüstérmet vehetett át.

Nemzeti Sport 2002.07.05.

Junior Európa-bajnokság, Budapest
Három magyar a döntőben


A négy hazai induló közül három bejutott a budapesti junior öttusa Európa-bajnokság hagyományos férfi versenyének döntőjébe. A magyar válogatott azonban nem lesz teljes a pénteki fináléban, mert az egyik csapattag, Halmai Ottó kiesett.

A két selejtezőcsoportban összesen 51-en álltak rajthoz. Marosi Ádám és a kizárólag egyéniben érdekelt Halasi Zoltán egyformán második lett a saját mezőnyében, Lipták Róbert hetedikként zárt, Halmai viszont - elsősorban rossz vívása miatt - csak a 18. lett. A döntős szereplésért az első 16 között kellett végezni. Csütörtökön a nők hagyományos versenyére kerül sor. A magyar csapatban Máthé Vivien, Sasvári Éva és Pál Rita szerepel. Kizárólag egyéniben indul Andrejkovics Andrea.

Junior öttusa Európa-bajnokság, Budapest
Férfiak. Egyéni Selejtezők. A-csoport: 1. Weale (brit) 4036 pont, 2. Marosi Ádám (magyar) 4036, 3. Lapo (fehérorosz) 4036, ... 18. Halmai Ottó (magyar) 3952. B-csoport: 1. Podboronov (orosz) 4072, 2. Halasi Zoltán (magyar) 4068, 3. Zakrewski (francia) 4064, ... 7. Lipták Róbert (magyar) 4052

Nemzeti Sport 2002.07.04.

Junior Európa-bajnokság, Budapest
Dobogós helyezésekre számíthatunk
A hagyomány most is kötelez


Öttusában beindult a nagyüzem. Alig több mint egy hete ért véget Ustí nad Labemben a felnőtt Európa-bajnokság, szerdától az utánpótlás képviselői számára rendeznek Európa-bajnokságot Budapesten.

Fiataljaink egy éve remekül szerepeltek a junior Eb-n: Simóka Nóra arany- és Szatmári Adrienn ezüstérme mellett a lányok váltóban arany-, csapatban pedig bronzérmet szereztek, a fiúknak Kertész Ádám hozott második helyezést.

A junior Eb mûsora és a magyar indulók
július 3., szerda: férfiselejtező - Marosi Ádám, Lipták Róbert, Halmai Ottó (egyéni és csapat), Halasi Zoltán (egyéni induló)
július 4., csütörtök: női döntő - Máthé Vivien, Sasvári Éva, Pál Rita (egyéni és csapat), Andrejkovics Andrea (egyéni induló)
július 5., péntek: férfidöntő
július 6. szombat: női váltó - Máthé Vivien, Sasvári Éva, Kling Réka
július 7., vasárnap: férfiváltó - Marosi Ádám, Lipták Róbert, Kohár István
A lányoknál Simóka és Szatmári kiöregedett ugyan, de Sasvári Éva, Pál Rita és Máthé Vivien továbbra is erősíti a csapatot, utóbbi már a felnőttek között is világbajnoki címet szerzett váltóban.
A fiúk válogatottja négytusázókra épül, Marosi Ádám megnyerte a négytusa Európa-bajnokságot, Lipták Róbert pedig harmadik lett. Halmai Ottó teljesen újonc, ő még nem indult világversenyen. Bár a fiataloknál nehezebb az esélylatolgatás, mint a felnőtteknél, a magyar öttusa hagyományait és eredményeit figyelembe véve természetesen a junioroknál sem lehet más a cél, mint éremszerés. Akár az összes számban.

Nemzeti Sport 2002.07.03.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK