FONTOS


 

42. férfi és 22. női világbajnokság
Lesz, aki szurkoljon a magyaroknak a vb-n
Baloghék kollégiumban


A jövő kedden kezdődő San Franciscó-i vb-n szereplő magyar küldöttség első csoportja - az elsőként sorra kerülő hagyományos verseny résztvevői, Balogh Gábor, Fülep Sándor, Horváth Viktor, Sárfalvi Péter, Füri Csilla, Simóka Bea, Simóka Nóra és Vörös Zsuzsanna, valamint Pécsi Gábor technikai igazgató, Pálvölgyi Miklós és Kulcsár Antal szövetségi kapitányok - szerdán vág neki az útnak, hogy a rajtig alkalmazkodni tudjon a kilencórás időeltolódáshoz.


Mivel a 18 órás utazás igencsak igénybe veszi a szervezetet, nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltik ezt az időszakot az idény egyik legfontosabb feladata előtt álló versenyzők. A Malév munkatársai gondoltak erre, és a gépen úgy biztosítottak helyet öttusázóinknak, hogy az út első, New Yorkig tartó szakaszát a lehető legkényelmesebben töltsék. A vb-t egyébként a San Franciscótól gödöllőnyi távolságra fekvő Palo Alto városában, a Stanford University területén rendezik meg, itt kis távolságon belül nyílik lehetőség mind az öt szám lebonyolítására. A magyar küldöttség nem szállodában, hanem az egyetem kollégiumában lakik majd. Várhatóan a messzi távolban is lesz, aki szurkoljon legjobbjainknak, ugyanis a szövetség vezetőit már megkereste a San Francisco környékén élő magyarokat összefogó "Öböl-menti magyarok közössége", képviselői megígérték, hogy lehetőség szerint többször kilátogatnak a viadalra drukkolni versenyzőinknek.

FM, Nemzeti Sport 2002.07.10.

Kállai nélkül a váltó

Az elmúlt héten Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány kihirdette, hogy a három hét múlva kezdődő San Franciscó-i világbajnokságon Balogh Gábor, Fülep Sándor és Horváth Viktor alkotja a magyar csapatot, az egyéni induló Sárfalvi Péter lesz. A váltó összetétele attól függött, hogy a májusi Westel Világkupán megsérült Kállai Ákos felépül-e.

Nos, a tavaly a stafétában Eb- és vb-aranyat nyert Kállait az orvosi vizsgálat egészségesnek nyilvánította ugyan, ám a "próbafutáskor" kiderült, hogy a sérült lábáról nem tudott ellépni. A kapitány és a versenyző közös megegyezéssel úgy döntött: nem érdemes kockáztatni, így Kállai kénytelen kihagyni ezt a vb-t, és a váltóban is a Balogh, Horváth, Fülep trió szerepel.

FM, Nemzeti Sport 2002.07.03.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK